Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Z lupu se dlouho neradovali

MOSTECKO - Příliš nápadně si v parku prohlíželi peněženku, to kolemjedoucí kriminalisty upozornilo; Ukradenou pračku musel vrátit. 

Odcizenou pračku musel po pár dnech vrátit
Z přečinu krádeže čelí obvinění 22letý muž z Mostu. Ten měl již loni v panelovém domě na sídlišti Pod Šibeníkem, kam přišel na návštěvu ke známým, odcizit cizí elektrospotřebič. Uvnitř domu na chodbě si všiml, že dveře do kočárkárny jsou otevřené. Nahlédl dovnitř a do oka mu padla pračka, kterou si tam uložili obyvatelé domu. Lup následně naložil do nákupního vozíku a odvezl ho ke své přítelkyni, kde pračku používali, neboť byla plně funkční. Dlouho se ovšem z nově nabyté věci neradoval. Jeho totožnost záhy odhalili policisté obvodního oddělení Most díky osobní a místní znalosti a odcizenou pračku zajistili a vrátili zpět původnímu majiteli. Muž byl již za obdobný skutek odsouzen. V současné době je ve věznici pro jiný delikt

Pár minut po krádeži v bytě dvojici kriminalisté zadrželi v parku
Muž ve věku 33 let z Litvínova a 34letý Mostečan čelí obvinění ze zločinu krádeže, přečinů porušování domovní svobody a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Dvojice měla v Mostě v ulici Budovatelů v odpolední době vstoupit do domu, kde ani jeden z nich nebydlí. Nezjištěným způsobem překonali vstupní bytové dveře u přízemního bytu, do kterého vnikli. Jen o pár minut později se do bytu vracel jeho majitel. Nemohl se dostat dovnitř a pojal podezření, že uvnitř někdo je. Náhle se otevřely dveře a z bytu vyběhli dva neznámí muži. Následnou prohlídkou bytu poškozený zjistil, že mu zmizela peněženka s hotovostí, doklady a platebními kartami. Dvojice mezi tím běžela  do nedalekého parku poblíž sportovní haly. V tu dobu se nedaleko nacházeli kriminalisté, kteří odhalují majetkovou trestnou činnost. Všimli si, že jeden z dvojice si nápadně prohlíží peněženku, ze které odhazuje nějaké věci. Z místní znalosti dvojici zastavili. Muž, který měl u sebe peněženku, policistům tvrdil, že ji našel v parku. Kriminalisté hned na místě zjistili, že došlo ke krádeži v bytě a dvojici zadrželi. Část odcizených věcí byla zajištěna a vrácena zpět okradenému. Vyšetřovatel Mostečana a Litvínovana stíhá na svobodě. Těm hrozí za krádež v nouzovém stavu až osmiletý pobyt za mřížemi. Muži nekradli poprvé, za takové jednání již byli v posledních třech letech potrestáni.

Most 3. března 2021
nprap. Ludmila Světláková

vytisknout  e-mailem