Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Z kabelky ukradl peněženku

MOST - Na útěku narazil na policisty, ti ho zadrželi; Vykradl 14 aut, za loupeže je ve vazbě. 

Vykradl 14 aut, je ve vazbě za loupež
Vyšetřovatel mostecké policie obvinil z přečinu krádeže vloupáním 33letého muže z Mostu. Ten má mít dle mosteckých kriminalistů na svědomí krádeže vloupáním do vozidel na parkovištích v Mostě. Obviněný měl v měsíci srpen vniknout na hlídaných i na volných parkovištích do 14 vozidel různých značek. Automobily prohledal a měl z nich odcizit převážně autobaterie, autorádio, kola s pneumatikami. Z jednoho nákladního auta po jeho návštěvě zmizely obchodníkovi fotografie, látkové klobouky, sádrové a kamenné sošky psů, batohy, bambusové flétny, bižutérie a dřevěné bubny, vše v hodnotě 22 tisíc korun. Poškození motoristé vyčíslili škody na celkovou částku 83 tisíc korun. Lup nebyl zajištěn, věci skončily převážně ve sběrně. Obviněný je nyní ve vazbě pro zločin loupeže, kdy měl přepadnout a okrást dvě ženy a ze kterého byl obviněn v září.

Lapka na útěku narazil v parku na policisty
Na cizí peníze měl zálusk v úterý odpoledne muž ve věku 36 let z Mostu. Ten si při procházení městem v centru u komerčního objektu všiml otevřených dveří u jedné provozovny a tam uviděl židli, na které byla kabelka. Rychle do ní sáhl a odcizil peněženku. Měl ale smůlu, ruky nenechavce si všimla majitelka kabelky a zakřičela na něj. Muž se dal na útěk, žena se rozběhla za ním a volala o pomoc. Volání uslyšeli v nedalekém parku dva policisté, kteří si všimli i prchajícího muže. Zadrželi ho a následně našli i peněženku, kterou muž odhodil při běhu. Muž skončil na policii, kde mu bylo sděleno podezření ze spáchání přečinu krádeže ve zkráceném přípravném řízení. Za toto jednání mu hrozí s ohledem na kriminální minulost až tříletý trest odnětí svobody.

Drogu distribuoval v Meziboří
Z trestného činu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy čelí obvinění 37letý muž z obce na Litvínovsku. Ten měl dle šetření mosteckých kriminalistů z toxi týmu v obci Meziboří v létě letošního roku obstarat a následně poskytnout nejméně ve třech případech za finanční úhradu nebo výměnou za věci psychotropní látku metamfetamin. Obviněný muž je stíhán na svobodě a soud mu může v případě uznání viny uložit až pětiletý trest odnětí svobody.

Most 20. září 2018
nprap. Ludmila Světláková

vytisknout  e-mailem