Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Workshop k preventivnímu filmu JAKUB

ÚSTÍ NAD LABEM - Dne 15. listopadu 2017 proběhl v sálu Krajského úřadu Ústeckého kraje workshop k preventivnímu filmu JAKUB. Setkání bylo primárně určeno pro pedagogy základních a středních škol. 

Samotný preventivní film je zatím poslední nekomerční edukativní počin režiséra Davida Vignera. Věnuje se problematice domácího násilí, které je pácháno na dětech. Děti jsou nejrozšířenější věkovou skupinou, které domácí násilí v rodině postihuje, zpravidla vždy jsou svědky tohoto negativního chování. Pomoci filmu JAKUB se s problematikou domácího násilí seznamují nejenom děti, ale i pedagogové.

Cílem probíhajících workshopů po celé České republice je také zvyšování právního vědomí, kdy součástí je i prezentace Policie ČR na téma "Zákonné a legislativní normy v oblasti domácího násilí" a následná beseda s odborníky. 

Od přednášejících se posluchači dozvěděli, jakým způsobem se řeší daná problematika v Ústeckém kraji. Seznámili se s práci policistů realizující vykázání, kterou přiblížil koordinátor za službu pořádkové policie kpt. Ing. Ladislav Havlina. Z úst policejní psycholožky kpt. Mgr. Lenky Štréblové se účastníci dozvěděli o dopadu domácí násilí na děti samotné a možnost identifikace znaků z jejich chování. Oblasti trestně právní se věnoval kpt. Bc. Václav Kabátník ze služby kriminální policie a vyšetřování v Ústí nad Labem a za oblast prevence vystoupila por. Mgr. Veronika Hyšplerová. 


Záštitu nad probíhajícími workshopy převzal policejní prezident genmjr. Mgr. Bc. Tomáš Tuhý.

Ústí nad Labem 15.11.2017
por. Veronika Hyšplerová
mluvčí policie Ústeckého kraje

Odkazy do noveho okna

Sál zastupitelstva Krajského úřadu Ústeckého kraje

Sál zastupitelstva Krajského úřadu Ústec... 

Detailní náhled

Workshop pro pedagogy

Workshop pro pedagogy 

Detailní náhled

Blok Policie ČR

Blok Policie ČR 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem