Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Výtržník v autobuse

MOST - Kopal do sedaček, plival kolem sebe a nadával řidiči i policistům; Lup si výtečník neodnesl. 

Na slušné vychování zřejmě pozapomněl cestující z autobusu hromadné dopravy. V obci Hamr nastoupil do autobusu  zadními dveřmi a po upozornění měl být agresivní, sprostě nadával, bouchal do dveří kabiny řidiče, plival kolem sebe, kopal do sedaček a slovně napadal řidiče. Neuklidnil se ani po příjezdu policejní hlídky na zastávce v Litvínově, nadával policistům, nereagoval na výzvy, aby zanechal svého jednání. Policie proti němu použila donucovací prostředky a podezřelého zadržela. Výtržník ve věku 36 let z Litvínova skončil v policejní cele a od policie si převzal záznam o sdělení podezření ze spáchání přečinu výtržnictví. Ke zranění řidiče ani cestujících nedošlo. Litvínovan měl pozitivní dechovou zkoušku na alkohol a pozitivní byl i jeho test na návykové látky.

Ostrahu neošálil
Třikrát měl krást zboží v prodejnách 40letý muž z Mostu. Navštívil různé prodejny, ale za nákupy zřejmě nehodlal platit. Pod jeho bundou skončila vrtačka za 2 800 korun i diamantové kotouče v hodnotě 5 800 korun. Celkem měl muž odcizit zboží za 8 940 korun. Při všech třech krádeží však neunikl pozornosti tamních detektivů, kteří podezřelého muže vždy zadrželi poté, co prošel pokladnou a za zboží neplatil. Muž skončil na policii a odnesl si záznam o sdělení podezření ze spáchání přečinu krádeže ve zkráceném přípravném řízení.

Pět řidičů mělo o víkendu pozitivní testy na návykové látky
Policisté mosteckého územního odboru přistihli o víkendu pět řidičů, kteří měli pozitivní testy na drogy a alkohol.

V ulici Táboritů policisté hlídkové služby zastavili řidiče škodovky a provedli u něj test na drogy, který byl pozitivní na amfetamin a canabis. Další řidič byl kontrolován v ulici Budovatelů při řízení vozu značky Škoda. Motorista měl pozitivní dechovou zkoušku na alkohol s výsledkem 1,8 g/kg alkoholu. Jiný řidič vozu značky VW neunikl policejní kontrole v ulici Františka Halase. Provedená zkouška na drogu ukázala na přítomnost amfetaminu. V ulici Bělehradská zastavila hlídka řidičku VW. I ta měla pozitivní výsledek na drogy. Pátý řidič narazil na silniční kontrolu v obci Braňany a jeho test  vykázal pozitivní amfetamin a metamfetamin. Motoristé s pozitivním výsledkem na drogy se podrobili lékařskému vyšetření a odběrům biologického materiálu a všem pěti řidičům bylo sděleno podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

Zloději odnesli nářadí ze sklepů
Mostecká policie šetří dvě oznámení o vloupání do sklepů v Mostě. Neznámý lapka vnikl do domu přes venkovní okno v panelovém domě na sídlišti Výsluní v Mostě a za použití násilí se dostal do sklepní místnosti, odkud si odnesl různé ruční a elektrické nářadí. Poškozený majitel odhadl způsobenou škodu na částku 50 tisíc korun. Nářadí zmizelo i z obytného domu v ulici Pionýrů, kam se zloděj vloupal koncem týdne. I on si v uzamčené místnosti v suterénu domu přivlastnil různé nářadí v hodnotě 11 tisíc korun.

Most 18. února 2019
nprap. Ludmila Světláková

vytisknout  e-mailem