Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Vykrádal auta

LOUNY - Kromě aut se vloupal i do prodejny... 

Policistům se podařilo objasnit sérii krádeží vloupáním do vozidel v Žatci. Celkem 17 vykradených osobních automobilů má na svědomí 27letý muž ze Žatce, který tuto trestnou činnost spáchal v posledních dnech minulého roku. Předmětem jeho zájmu byla hlavně autorádia, ale nepohrdl ani různým nářadím, oblečením, kosmetikou nebo doklady. Dotyčný muž se vloupal do vozidel různých značek. Nejvíce jej zaujaly Škoda Octavia, Peugeot, Renault či Ford. Aby toho nebylo málo, začátkem února se uvedený muž vloupal v Žatci i do prodejny s fotografickými potřebami. Z výlohy odcizil dalekohledy, vysílačky, několik fotoaparátů, diktafon a další věci. Způsobená škoda, kterou svým jednáním mladík způsobil, přesahuje 300 tisíc korun. Tuto trestnou činnost páchal i přesto, že byl v dubnu loňského roku odsouzen pro majetkovou trestnou činnost k podmíněnému trestu. Za uvedené skutky proti němu zahájil policejní komisař trestní stíhání z krádeže a poškození cizí věci. Je vyšetřován na svobodě.
 
Zadržen při krádeži
 
Hlídka městských strážníků zadržela v úterý odpoledne 29letého muže z Lounska, který se v jedné zahrádkářské kolonii v Lounech vloupal do přístavku zahradní chatky. Odcizil prodlužovací kabely, ze kterých ještě stačil odstranit koncovky, než skončil v rukou strážníků a byl předán policejní hlídce. Dalším šetřením vyšlo najevo, že uvedený muž má na svém kontě i jinou trestnou činnost. Ještě s dalším komplicem se v lednu vloupal do sklepa v lounské ulici Přemyslovců, odkud odcizil různé pracovní nářadí, dále má na svědomí další vyloupenou chatu a krádež potravin v lounském Kauflandu. Celková škoda činí bezmála 30 000 Kč. Muž byl ve středu obviněn z trestných činů krádeže a porušování domovní svobody. Jeho stíhání je vedeno na svobodě.
 
Oloupená žena
 
Ve středu, kolem osmé hodiny ráno, byla na náměstí Svobody v Žatci oloupena 70letá žena. Neznámý pachatel k ní zezadu přistoupil a z pravé ruky jí začal násilím vytrhávat kabelku. Chvíli se o ní s poškozenou přetahoval, za kabelku ji táhl asi tři metry, až seniorka upadla na zem. Zloděj toho využil, kabelky se nakonec zmocnil a z místa utekl. Poškozené způsobil hmotnou škodu ve výši 2 850 Kč, ale také zranění pravé kyčle, se kterým byla ošetřena v žatecké nemocnici. Nyní po lupiči policisté intenzivně pátrají, případ šetří jako trestný čin loupeže.
 
Zpronevěřila tržbu
 
Devětadvacetiletou ženu z Mostu stíhá policejní komisař pro trestný čin zpronevěry. Uvedeného skutku se dopustila již v minulém roce, kdy provozovala v pronajatých prostorách v Žatci výherní automaty a jejich majiteli pak neodvedla tržby. Peníze použila pro svoji potřebu a do současné doby je nevrátila, přestože se zavázala ke splátkám formou splátkového kalendáře. Poškozenému tak způsobila škodu za 145 503 Kč. Vyšetřování obviněné probíhá na svobodě. Pokud soud uzná její vinu, hrozí jí podle zákona až tříletý trest odnětí svobody.
 
 
Ukradl jezdecká sedla

 

Neobývaný dům v Němčanech přilákal v minulých dnech dosud nezjištěného zloděje. Ten dům prohledal a poté odcizil dva kompletní postroje na koně. Způsobil tím škodu za 37 000 Kč. Nyní tuto věc policisté šetří a po pachateli pátrají.   
 
Louny, 11. března 2010         

vytisknout  e-mailem