Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Vydával se za svého bratra

LOUNY – Smlouvu o půjčce uzavřel na jeho jméno. 

V červnu tohoto roku uzavřel v Lounech mladý muž s jednou pražskou finanční společností smlouvu o půjčce. Konal tak s nekalým úmyslem se nezákonně obohatit. Smlouvu o půjčce uzavřel na jméno svého bratra s použitím jeho osobních údajů. Na základě těchto podvodných informací mu byla půjčka ve výši 12 000 Kč schválena a poskytnuta. Dotyčný však zaplatil jen 1 535 Kč a od srpna splátky nehradí. Komisař služby kriminální policie a vyšetřování jej proto obvinil z trestného činu podvodu, za což mu hrozí až dvouletý trest odnětí svobody.

Kličkoval na sedmičce

Opilý řidič kamionu zn. Mercedes Benz s návěsem ohrožoval na silnici I/7 další účastníky silničního provozu. V úterý, kolem 13. hodiny, jej policisté u obce Panenský Týnec zastavili, zkontrolovali a provedli dechovou zkoušku. Přístroj ukázal hodnoty 2, 6 a následně 2, 66 promile alkoholu v dechu. Opilého řidiče – cizince (67. ročník) policisté zadrželi a umístili do policejní cely. Po vystřízlivění mu za pomoci tlumočníka sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky a propustili jej na svobodu.

Z pokoje na ubytovně odcizil notebook

Na policejní služebně skončil mladý muž z Karlovarska, který na jedné žatecké ubytovně odcizil z cizího pokoje notebook a mobilní telefon (více zde). Ve zkráceném přípravném řízení mu již policisté sdělili podezření z přečinu krádeže a porušování domovní svobody. V případě odsouzení mu hrozí až tříletý trest odnětí svobody.

nprap. Jaromíra Střelcová
Louny, 20. října 2016

vytisknout  e-mailem