Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Ukradli kabely

TEPLICKO - Bezdomovci chtěli dát kabely do sběrny; Přišel o drahé kolo a další zprávy. 

Ukradli kabely

     Z přečinu krádeže jsou podezřelí dva bezdomovci, kteří v sobotu večer ukradli v centru Teplic hliníkové kabely položené na chodníku, kam je uskladnili pracovníci firmy, kteří je vykopali ze země. Kabely si naložili na kárku a chtěli je dát do sběrny, dřív je ale zastavila hlídka strážníků, kteří na místo zavolali policisty. Ti později spolupachatelům ve věku 33 a 35 let, kteří už se do křížku se zákonem dostali i v minulosti, sdělili podezření z přečinu, za který by mohli jít až na tři roky do vězení.

Přišel o drahé kolo

     O závodní horské kolo s karbonovým rámem přišel cizinec, který si vyrazil na výlet do Mikulova. Přes noc zaparkoval auto před penzionem a bohužel v něm nechal své kolo i další cyklistické vybavení, čehož využil neznámý zloděj, který se do vozidla vloupal a věci v hodnotě téměř sto devět tisíc korun odcizil. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro přečiny krádeže a poškození cizí věci a po pachateli, kterému hrozí v případě dopadení až pět let za mřížemi, intenzivně pátrají.

Řídil opilý a havaroval

     Z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky je podezřelý 41letý muž, který v noci z pátku na sobotu boural v Teplicích. Čtvrt hodiny po půlnoci vyjel mimo komunikaci a narazil do zděného oplocení, policisté mu naměřili přes dvě a půl promile alkoholu v dechu. Nehoda se obešla bez zranění, pokud případ skončí u soudu, hrozí muži až tříletý trest odnětí svobody.

Hledáme svědky nehody

     Policie žádá občany o podání svědectví v souvislosti s dopravní nehodou, ke které došlo 28. června 2018 v 18:09 hodin v Bílině, ul. Teplická u č. p. 905. Neznámý řidič poškodil zaparkované vozidlo VW Passat a z místa dopravní nehody odjel, aniž by splnil zákonem stanovenou povinnost. Z dosavadního prověřování vyplývá, že auto pachatele byla starší Škoda Fabia tmavě modré barvy, která bude zřejmě po nárazu poškozená na pravé straně. Veškeré poznatky k nehodě lze sdělit na Dopravní inspektorát Teplice, ul. Husitská 5, telefon 974 439 260, nebo na bezplatnou linku 158.

2. 7. 2018, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence Teplice

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem