Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Tragický víkend na silnicích

LOUNY - Jedno smrtelné zranění a čtyři těžká. 

Ve znamení těžkých nehod se odehrál uplynulý víkend na silnicích lounského okresu. Celkem se jich od pátku do něděle událo osm, přičemž jedna osoba byla usmrcena, další čtyři utrpěly vážná zranění a sedm jich bylo zraněno lehce (viz níže). Způsobená škoda byla odhadnuta na 1 026 000 Kč. Za celý minulý týden (včetně víkendu) vyjížděli policisté k dvaceti dopravním nehodám. Jeden člověk tedy při nich zahynul, čtyři osoby utrpěly těžká a osm lehká zranění. Hmotná škoda činí 1 534 000 Kč. Nejčastější příčiny: nesprávný způsob jízdy, nepřiměřená rychlost. Ve třech případech zjistili policisté u řidičů alkohol.

K první smrtelné nehodě v tomto roce v lounském okrese vyjížděli policisté v sobotu před jedenáctou hodinou dopoledne k obci Peruc na Lounsku. Řidič (54. ročník) s vozidlem Škoda 125 jel po silnici II. třídy č. 237 od Libochovic na Peruc, když na rovném a přehledném úseku vjel z dosud nezjištěných příčin do protisměru. Zde se čelně střetl s protijedoucím osobním automobilem zn. Peugeot 206. Řidič škodovky utrpěl na místě zranění neslučitelná se životem, řidiče peugeotu a jeho spolujezdkyni odvezli záchranáři na ošetření do nemocnice s lehčí újmou na zdraví. Nehoda je nadále v šetření kriminální policie, ve věci byla nařízena soudní pitva.

O pár minut později se udála další vážná nehoda na silnici I/7 u Postoloprt. Řidič (89. ročník) osobního vozidla zn. Škoda Fabia jel ve směru od Loun na Chomutov a z dosud nezjištěných příčin vjel do protisměru. Nejprve se bočně střetl s protijedoucím vozidlem Citroen Berlingo a následně došlo k čelnímu střetu s dalším protijedoucím vozidlem Honda. Při nehodě utrpěl řidič fabie těžká zranění a letecky byl přepraven do nemocnice. Další těžká zranění utrpěl řidič (61. ročník) hondy, který byl do nemocnice rovněž transportován vrtulníkem a dvě jeho spolujezdkyně (67. a 68. ročník), jež do nemocnic převezla vozidla rychlé záchranné služby. Čtvrtý pasažér v hondě byl zraněn lehce. Řidička (74. ročník) citroenu, která cestovala sama, utrpěla rovněž lehčí újmu na zdraví. Přesnou příčinu a další okolnosti této nehody šetří lounští kriminalisté.

nprap. Jaromíra Střelcová
13. června 2016       

vytisknout  e-mailem