Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Statistiky dopravních nehod

LOUNY – Přehled dopravní nehodovosti; Dopravní akce. 

Přehled dopravní nehodovosti od 20. 8. do 26. 8. 2018
Předešlý týden přinesl na lounské silnice 21 dopravních nehod. Při těchto střetech bylo lehce zraněno 6 osob a do statistik se zaznamenalo 1 těžké zranění. K úmrtí naštěstí nedošlo. Škoda způsobená kolizemi byla vyčíslena na 1 159 500 korun. Způsob jízdy se podepsal na dopravních nehodách celkem v 10 případech. Nepřiměřená rychlost byla na vině 5krát. Zvěř se připletla řidičům před nárazem do cesty ve 4 případech. Nedání přednosti v jízdě se podepsalo na 2 dopravních nehodách. Policisté při řešení kolizí zjistili u dvou řidičů ovlivnění alkoholem.
O víkendu se přihodilo 10 dopravních nehod. Lehce zraněny při nich byly 3 osoby. Víkendové střety způsobily škodu ve výši 677 500 korun. Způsob jízdy ve statistikách připsal číslo 5. Nepřiměřenou rychlostí jeli před nárazem 3 řidiči. Zvěř na silnici se podepsala na střetech v 1 případě, stejně tak nedání přednosti v jízdě.  

Zaměřili se na alkohol
Policisté z obvodních oddělení a dopravního inspektorátu se v noci z pátku na sobotu zaměřili na velice častý nešvar řidičů, alkohol. Kontroly na Lounsku probíhaly od osmé hodiny večerní do čtvrté hodiny ranní. Pozornost strážců zákona neutkvěla pouze na návykových látkách. Oči měli otevřené také při odhalování ostatních porušení dopravních předpisů. Policisté zastavili 42 vozidel, u kterých zjistili 11 přestupků. S vozidlem, které mělo nevyhovující technický stav, vyjelo na silnice 5 kontrolovaných. Dvě osoby dostaly pokutu za nedodržení povinnosti být za jízdy připoután bezpečnostním pásem. Jednou se policisté setkali dokonce s řidičem, který usedl za volant bez řidičského oprávnění. Dopravní akce ukázala, že zastavení řidiči byli většinou uvědomělí. Alkohol hlídky naměřili pouze u jednoho z nich.


nprap. Mgr. Irena Pilařová
Oddělení tisku a prevence Louny
email: krpulk.kr.pis.ln@pcr.cz
mobil: 724 155 239
27. srpna 2018
 

vytisknout  e-mailem