Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Šmelináři nevymřeli

DĚČÍN - Šmelináři nevymřeli; Nezvaná návštěva u lazebníků; Co je doma, to se počítá; Zbylo jen torzo  

Šmelináři nevymřeli
 
DĚČÍN – Policisté z Děčína včera polapili jednatřicetiletého nenechavce z Děčínska, který si v neděli v podvečer bez dovolení majitele přisvojil čtyři kola i s pneumatikami. Ty obratem prodal a výtěžek z nich utratil. Ovšem onen výdělek se ani v nejmenším nepřiblížil hodnotě odcizených věcí. Mladému šmelináři na oplátku děčínstí policisté  sdělili podezření pro trestný čin krádeže ve „zkrácenku“, za což mu posléze soudce udělí trest. Doufejme, že bude dostatečný...
 
Nezvaná návštěva u lazebníků
 
DĚČÍN – Jeden z nejvyhlášenějších kadeřnických salónů v Děčíně se musel podrobit násilnostem neznámého vetřelce. Ten si jej vyhlédl během středeční noci a pokusil se násilím vniknout do kuchyně lazebníků. Leč zřejmě to bylo příliš velké sousto, a tak svého nekalého činu zanechal a odešel neznámo kam. Děčínští policisté po vandalovi zahájili pátrání a v případě, že se jej podaří strážcům zákona lapit, může ho zákonodárce za trestný čin krádeže obdarovat až dvouletým pobytem za mřížemi. A bez lazebníka !
 
Co je doma, to se počítá
 
ŠLUKNOV – Tahle myšlenka byla asi pro hamižného zloděje velkou motivací. Neodolal jejímu volání a v uplynulých letních dnech se osmělil a pokácel ve šluknovském lese u Císařského sedm stromů. Dalších osm svým hamouněním poškodil. Milovníky lesa zcela jistě zarmoutil a stát připravil o čtrnáct a půl tisíce korun. Pokud se policistům podaří viníka dopadnout, měl by ho soudce kromě potrestání také nechat stromy opět vypěstovat a vysázet. Za trestný čin krádeže a poškození lesa nabízí nezbednému zloději trestní zákoník šest měsíců až dva roky ve vězení.   
 
Zbylo jen torzo
 
VARNSDORF – Nechala své kolo v chodbě domu a řádně ho uzamkla. A myslela si, že se nic nestane. Když se v úterý ráno mladá žena z Varnsdorfu vrátila ke svému bicyklu, zjistila, že velká část z něho chybí. Nějaký nenechavec si ho během noci stačil obhlédnout a co se mu z něj podařilo odcizit, to odcizil. Na místě zůstal jen zadní ráfek s pneumatikou a lankovým zámkem. Vykutálený lump si na své konto může připsat trestný čin krádeže a pokud se zadaří navýší se mu ještě o trest v podobě navrácení odcizeného, uhrazení škody nebo ztráty svobody.
 
 
Děčín 16.7.2010
nprap. Petra Trypesová
e-mail : pisdc@mvcr.cz
tel.: 974 432 207, 724 156 293

vytisknout  e-mailem