Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Recidivista zase kradl

TEPLICKO - Hrozí mu až tříleté vězení; Neměla na splátky půjček; Krade se jídlo i oblečení. 

Recidivista zase kradl

     Až tříletý trest odnětí svobody hrozí v minulosti 16krát trestanému recidivistovi, který je podezřelý z vykradení dvou aut. Koncem dubna využil v Teplicích pootevřených zadních okének vozidla, ve kterém nechal majitel psa. Podle oznamovatele zmizela navigace, mobilní telefon a peněženka s doklady, celkovou škodu vyčíslil na necelých pět tisíc korun.

     Koncem srpna využil u teplického nádraží neuzamčené kabiny náklaďáku a z batohu, který byl uvnitř, měl odcizit peněženku s menší finanční hotovostí a doklady, dva mobilní telefony a tržbu zaměstnavatele řidiče ve výši 25 tisíc korun. S ohledem na důvodnou obavu, že na svobodě by recidivista obviněný z přečinů krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku v páchání trestné činnosti pokračoval, zaslal vyšetřovatel státnímu zástupci podnět k podání návrhu na vzetí obviněného do vazby.

Neměla na splátky půjček

      Z přečinů podvodu a úvěrového podvodu se bude zodpovídat 47letá žena, která se svou tíživou finanční situaci rozhodla řešit nelegálním způsobem. Prostřednictvím internetu uzavřela u různých společností nejméně 11 úvěrových smluv, aby peníze dostala, uváděla v žádostech zkreslené údaje o své finanční situaci a výši příjmů. Už v době sjednávání smluv si ale byla dobře vědoma skutečnosti, že svým závazkům nemůže dostát, poškozeným společnostem dohromady dluží téměř 170 tisíc korun. Podvodnici hrozí v případě uznání viny až pětiletý trest odnětí svobody.

Krade se jídlo i oblečení

     Několik čokolád a tři šunkové klobásy ukradla v bílinském supermarketu 31letá žena. Za pokladní zónou, kterou prošla bez zaplacení, ji chytila ostraha prodejny a přivolala policisty, kterým žena řekla, že jídlo vzala, protože měla hlad. Vzhledem k tomu, že se takového jednání nedopustila poprvé, byl případ kvalifikován jako přečin krádeže, kterým se bude zabývat teplický soud.

     Ten bude řešit i další krádeže, kterých se dopustil 30letý muž. V prodejně oděvů v obchodním centru si vzal do zkušební kabinky dvě bundy, z kabinky ale už vyšel jen s jednou, kterou vrátil na věšák, druhá skončila v jeho batohu. S lupem v hodnotě 800 korun pak obchod opustil a později bundu prodal náhodnému zájemci. O pár dnů později se do prodejny vrátil, tentokrát si bez zaplacení odnesl dvoje kalhoty, jedny v batohu a druhé oblečené pod svými riflemi. Tentokrát už ale neunikl pozornosti prodavačky, která muže na místě zdržela do příjezdu policistů, ti následně v minulosti šestkrát trestanému recidivistovi sdělili podezření z přečinu krádeže.

3. 10. 2017, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence Teplice

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem