Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Půjčené peníze nevrací

TEPLICKO - Půjčila si sto tisíc, k vracení se nemá; Za zboží nezaplatila a další zprávy. 

Půjčené peníze nevrací

     Z přečinu podvodu byla obviněna 52letá žena, která je podezřelá, že si od známé půjčila sto tisíc korun a na uvedenou částku jí vystavila směnku. Peníze jí však ani po uplynutí doby splatnosti směnky nevrátila a navíc si již v době zapůjčení hotovosti musela být vědoma, že vzhledem ke své finanční situaci nebude moci svého závazku dostát. Pokud případ skončí u soudu a žena bude uznána vinnou, hrozí jí v krajním případě až pětileté vězení.

Za zboží nezaplatila

     Zboží za téměř čtyři tisíce korun odcizila v obchodním centru minulosti dvakrát odsouzená žena. Teprve 19letá zlodějka vzala z regálů kabelku, svetr, kalhoty a bundu a odnesla si je do převlékacích kabinek, kde z věcí odstranila bezpečnostní prvky. S lupem opustila prodejní plochu obchodu, aniž by za zboží zaplatila. Za přečin krádeže jí s ohledem na trestní minulost hrozí až tříletý trest odnětí svobody.

Ukradené kolo

     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který v Srbicích ukradl jízdní kolo. Zloděj vnikl na oplocený pozemek rodinného domu, ze kterého následně odcizil volně přístupné opřené horské kolo v hodnotě sedm tisíc korun. Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro přečiny krádeže a porušování domovní svobody, za který trestní zákoník stanoví až dvouletý trest odnětí svobody.

Zmizely kabely

     Škodu za více jak devět tisíc korun způsobil neznámý zloděj, který kradl v Jeníkově. Z osvětlovacích věží podél kolejiště odcizil přívodní kabely, případ prověřujeme jako přečin krádeže.

18. 10. 2017, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence Teplice

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem