Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Pronásledování vozidla

LOUNSKO - Policisté pronásledovali vozidlo, jehož řidič nechtěl zastavit. 

 V pátek odpoledne si lounští obvodní policisté všimli ve Veltěžích u Loun podezřelého vozidla Volkswagen Polo, které se rozhodli zastavit a zkontrolovat. Jakmile se na policejním vozidle rozsvítily majáky s výzvou k zastavení, řidič se rozhodl na výzvu nereagovat, sešlápl plyn a začal ujíždět.

 Pronásledování ujíždějícího vozidla pokračovalo skrze ulice Veltěž až na polní cestu směrem na Slavětín. Hlídka ve služebním vozidle policie překonávala nerovnou cestu plnou hrbolů podél železnice až do obce Slavětín. V ulicích obce vozidlo nezpomalovalo a pokračovalo nadále ve své zběsilé jízdě. Řidiče pronásledovaného vozidla neznejistil ani železniční přejezd, který s malým vozem přeskočil. Než se na místo stačily stáhnout další hlídky, aby provedly zátaras nebo použily zastavovací pás, tak řidič v hustém porostu a bahně zapadl.

 Když policisté uviděli, že pronásledovaný vůz již nikam nepojede, vyzvali řidiče, aby vystoupil z vozidla. Hlídka vzápětí zjistila, že jednatřicetiletý muž, který vozidlo řídil, měl hned několik důvodů, proč chtěl ujet. Měl totiž vyslovený zákaz řízení motorových vozidel na 36 měsíců, dále měl pozitivní test na omamné a psychotropní látky. Následující prohlídkou policisté zjistili, že u sebe převážel malé množství sušiny rostlinné drogy, kdy toto jednání zaevidovali jako přestupek.

Zadržený muž skončil v policejní cele a následující den si vyslechl sdělení podezření z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. V případě prokázání viny soudem bude potrestán odnětím svobody až na dvě léta.

 Pokud provedený toxikologický rozbor odebrané krve potvrdí přítomnost zákonem stanovené koncentrace drog v těle řidiče, je možné, že bude podezření rozšířeno o trestný čin ohrožení pod vlivem návykové látky.

9. ledna 2024
nprap. Jakub Mareš
Oddělení tisku a prevence
KŘP Ústeckého kraje

vytisknout  e-mailem