Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Prodej psa na internetu byl podvod

LITOMĚŘICKO – Nemají štěně ani své peníze. 

Trpkou zkušenost s koupí vysněného pejska mají dvě ženy z litoměřického okresu.
Neznámý „prodejce“ nabízel prostřednictvím internetové inzerce k prodeji štěňata psa plemene trpasličího jezevčíka. Na inzerát zareagovala 19 žena z Lovosic a 21letá žena ze Štětí s úmyslem štěně zakoupit.
Neznámý prodejce poškozené ženy obratem kontaktoval prostřednictvím sociálních sítí a odeslal jim dokumenty s údaji pro platby za kurýrní přepravu ze zahraničí a životní pojištění štěněte v rámci přepravy. Mladá žena z Lovosic poslala bankovním převodem platbu ve výši téměř 8 tisíc korun a žena ze Štětí částku přesahující 10 tisíc korun. Po odeslání finančních prostředků s nimi údajný prodejce přestal komunikovat, což u nich vzbudilo důvodnou obavu, že jde o podvodné jednání.
Policisté již výše uvedené věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu podvodu.

Policie ČR apeluje na občany, aby nereagovali na podobné inzeráty s nabídkou rádoby výhodné koupě za zvíře či jakéhokoliv zboží a rozhodně neposílali předem finanční prostředky neznámým lidem. Buďte při nákupu přes internet velice obezřetní a ověřte si na internetu spolehlivost a recenzi prodejce.

Tato trestná činnost se velice složitě objasňuje a peníze, které se dostanou do rukou podvodníků, získá poškozený zpět pouze v ojedinělých případech.

19. března 2024
nprap. Pavla Kofrová
Oddělení tisku a prevence
KŘP Ústeckého kraje

vytisknout  e-mailem