Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Požár s tragickými následky

TEPLICKO - V důsledku požáru bytu došlo k úmrtí dítěte; Zneužití tísňové linky a další zprávy. 

Požár s tragickými následky

    V noci z pondělí na úterý došlo v Trnovanech k požáru v činžovním domě. Po půl dvanácté jsme přijali oznámení o zahoření bytové jednotky v přízemí domu, policisté s hasiči evakuovali ze vchodu 25 lidí. V bytě, kde k požáru došlo, se nacházelo nezletilé dítě, které vynesli ven hasiči, bohužel i přes okamžitou resuscitaci ze strany záchranných složek došlo k jeho úmrtí. Okolnosti vzniku požáru i příčina úmrtí dítěte jsou předmětem dalšího prověřování teplických kriminalistů.

Zneužití tísňové linky

     Na problémy si zadělal 48letý muž, který zneužil tísňovou linku policie. Muž opakovaně volal na číslo 158, že si objednal a zaplatil taxíka, který nepřijel, a protože platí daně, tak trvá na tom, že ho musí domů odvézt policajti. Muže, který volal z budky a byl zjevně pod vlivem alkoholu, policisté upozornili, že porušuje zákon a trpělivě mu vysvětlovali, že ho nikam vozit nebudou, to ho ale neodradilo od dalšího volání, že trvá na odvozu domů. Protože neustále zatěžoval operačního důstojníka neopodstatněnými telefonáty, byl zajištěn a umístěn do cely. Dechovou zkoušku muž opakovaně odmítl, podle zákona o elektronických komunikacích mu za zlomyslná volání na tísňové číslo hrozí až dvousettisícová pokuta.

Řídí i přes zákaz

     Z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí se bude zodpovídat 43letý muž, kterého v Trnovanech zastavili policisté z oddělení hlídkové služby. Muž, který seděl za volantem osobního vozidla, nepředložil řidičský průkaz a po provedené lustraci bylo jasné proč. Má totiž hned dvěma pravomocnými rozsudky soudů uložen trest spočívající v zákazu řízení motorových vozidel, za řízení v době zákazu byl už i podmínečně odsouzen. Pokud bude dále rozhodnutí soudů ignorovat, mohl by skončit až na dva roky za mřížemi.

Na dávky neměla nárok

    O více jak pět tisíc korun se neoprávněně obohatila 25letá žena, která zneužila sociální systém. Nesplnila svou povinnost a v zákonné lhůtě příslušnému úřadu neoznámila ukončení nájemního vztahu k bytu v Teplicích, čímž zavinila, že jí byl neoprávněně přiznán a vyplacen příspěvek na bydlení. Žena byla obviněna z podvodu, za který my mohla jít až na dva roky do vězení.

17. 10. 2017, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence Teplice

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem