Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Povedená kamarádka

TEPLICKO - Kamarádovi ukradla kolo; Zanedbává své děti... 

Povedená kamarádka

     Kamarády si zřejmě dobře nevybírá muž z Teplicka, kterého jeho známá připravila o horské kolo. Dvaadvacetiletá žena si od něj v místě jeho bydliště půjčila kolo v hodnotě 26 tisíc korun a to pod záminkou, že si jen dojede koupit jídlo a vrátí se. Od té doby neviděl ani kamarádku, ani své kolo, obrátil se proto na policisty. Ti ženu předvolali k výslechu, kde se přiznala, že bicykl ukradla, údajně ho použila jako „splátku“ dluhu. Komu kolo dala, ale odmítla sdělit, v minulosti netrestaná žena už si převzala sdělení podezření z přečinu krádeže.

Zanedbává své děti

     Na problémy si zadělala 29letá žena, která řádně nepečuje o své dvě děti mladšího školního věku. Dlouhodobě zanedbává péči o povinnou školní docházku svých potomků, syn vykázal nejméně 184 zameškaných omluvených hodin a 111 neomluvených hodin a dcera 208 omluvených a 87 neomluvených zameškaných hodin. Ženu nenapravila ani pokuta, která jí už byla v minulosti za zanedbávání školní docházky jejích dětí uložena. Byla obviněna z přečinu ohrožování výchovy dítěte, pokud případ skončí u soudu a žena bude uznána vinnou, mohla by jít až na dva roky do vězení.

Vykradená chatka

     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který se v Proboštově vloupal do zahradní chatky. Odnesl si televizor v hodnotě dvanáct tisíc korun, ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro přečin krádeže, za který trestní zákoník stanoví až dvouletý trest odnětí svobody.

25. dubna 2019, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence Teplice

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem