Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Poškodil auto

CHOMUTOV - Oprava bude stát nejméně deset tisíc korun, Hořely kontejnery, Manipulovali s plynoměrem....  

Poškodil auto

30letý muž z okresního města je podezřelý z trestného činu poškození cizí věci. Na začátku minulého týdne poškodil zaparkované vozidlo v Mostecké ulici. Požíval alkoholické nápoje a pak vylezl na střechu zaparkovaného vozidla. Poškodil i kapotu vozu, oprava byla odhadnuta na 10 tisíc korun. Po zadržení byl muž podroben dechové zkoušce, nadýchal 1,94 promile. Chomutovští policisté již muži sdělili podezření z trestného činu.

Hořely kontejnery

Policisté v Kadani vyšetřují požár kontejnerů v ulici Chomutovská. V nočních hodinách zde kdosi zřejmě zapálil v přístřešku na popelnice tři kusy plastových kontejnerů na odpad. Oheň kontejnery zcela zničil, poškozená firma vyčíslila celkovou škodu na 13500 korun. Po totožnosti neznámého žháře nyní pátrají policejní hlídky, uvedené jednání je vyšetřováno jako trestný čin poškození cizí věci. 

Manipulovali s plynoměrem

Z krádeže je podezřelá dvojice obyvatel okresního města. 36letý muž a stejně stará žena manipulovali ve sklepních prostorách domu na Palacké ulici s plynoměrem. Tento zásah jim následně umožnil odebírat plyn, za který řádně nezaplatili. Od března loňského roku do února roku letošního tak odčerpali plyn za téměř 28 tisíc korun. Vyšetřují chomutovští policisté.

Potrestán nebude

Jirkovští policisté odložili vyšetřování krádeže, které se dopustil 35letý muž z Chomutova ve Studentské ulici. Před prodejnou potravin přistoupil k poškozené a z ruky jí vytrhl peněženku s finanční hotovostí. Následně z místa utekl. Přítele i s lupem nalezla žena v bytě v Ervěnické ulici. Za krádež však řádně potrestán nebude, neboť žena využila svého práva a nedala souhlas s jeho trestním stíháním.

Pervitin v ubrousku

Chomutovští kriminalisté obvinili z přechovávání omamné a psychotropní látky a jedu muže ve věku 51 let. Při kontrole vozidla, se kterým jel v Rooseveltově ulici byl v zavazadlovém prostoru nalezen ubrousek s bílou krystalickou látkou. Orientačním testem policisté zjistili, že se jedná o zakázanou látku metamphetamin – pervitin.  Obvinění si muž převzal, vyšetřování nadále pobíhá na svobodě.

Vandal na náměstí

V Kadani pátrají policisté po totožnosti neznámého vandala, který na náměstí ve městě poškodil dva kusy keramických košů na odpad. Z důvodů bezpečnosti obyvatel musely být koše vyměněny za nové, škoda byla vyčíslena na téměř 9 tisíc korun. Uvedené jednání policisté vyšetřují jako trestný čin poškození cizí věci.

Požár v domě

Hasiči a policisté z Klášterce nad Ohří zasahovali v ulici Rašovická. V rodinném domě zde došlo k požáru v obývacím pokoji. Vyšetřovatel hasičů upřesnil, že oheň způsobila technická závada na robotickém vysavači. Část pokoje bylo požárem poškozeno, škoda dosáhla částky 200 tisíc korun. Ke zranění osob nedošlo, věc budou došetřovat hasiči.

Tankoval, ujel

K benzínové čerpací stanici na Černovické ulici přijel s vozidlem 39letý cizinec.  Natankoval pohonné hmoty za 1200 korun. Benzín však neodešel řádně zaplatit, ale nasedl do auta a z místa ujel. Následně byl policejní hlídkou zadržen v Kadani. Vyšetřování prokázalo, že muž v byl v místě svého bydliště již řešen pro různou trestnou činnost a auto, ve kterém přijel k čerpací stanici, bylo odcizeno a je v pátrání.Po nezbytných úkonech byl cizinec propuštěn na svobodu, ve vyšetřování nadále pokračují policisté v Kadani.

27. května 2016

nprap. Marie Pivková

tisková mluvčí KŘP Ústeckého kraje

oddělení tisku a prevence Chomutov

tlf. 974 433 207

mob. 724 189 729

e-mail:krpulk.kr.pis.cv@pcr.cz

vytisknout  e-mailem