Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Porušování domovní svobody

LOUNY – S klíčem do cizího bytu; Zloděj v domě. 

Vzala jí klíče a šla do jejího bytu
Policisté z obvodního oddělení v Lounech se zabývají případem, který se odehrával 10. června pozdě večer. V místním baru odcizila třicetiletá žena své nové známé klíče od bytu. S jejich použitím pak vešla do domova poškozené, kde jí měla odcizit 12 tisíc korun a stravenky v hodnotě 300 korun. Celé věci předcházela žádost o půjčení peněz. Poškozená vzala ženu do svého bytu i přesto, že jí měla poznat ten večer. Půjčila jí finanční hotovost. Zkušená lapka však byla ostražitá a všimla si, že v bytě jsou uschovány ještě nějaké peníze. Pro svůj vyhlédnutý lup se po pár hodinách vrátila. Policisté nashromáždili dostatek důkazů, a tak si žena včerejšího dne vyslechla ve zkráceném přípravném řízení podezření z přečinů Porušování domovní svobody a Krádeže. V minulosti však načerpala mnoho zkušeností. Za obdobný čin byla potrestána již čtyřikrát, proto nyní může být potrestána odnětím svobody až na tři léta. Dle dostupných informací by žena měla nastoupit v brzké době do výkonu trestu, avšak za jiný trestný čin.  


Lapka v domě
S nezvaným hostem v domě se setkali včerejšího dne v pozdním odpoledni manželé na Podbořansku. Když pokojně seděli ve svém domě, neznámý pachatel vešel bez jejich vědomí do obydlí a nepozorovaně odcizil dvě peněženky s doklady, platební kartou i finanční hotovostí. Majitelům tak vznikla předběžná škoda přes 8 tisíc korun. Prozatím neznámý lapka se svým jednáním dopustil tří trestných činů, a to Krádeže, Porušování domovní svobody a Neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Za svůj čin by mohl jít do vězení až na dvě léta.
Policisté v souvislosti s tímto případem nabádají, aby si majitelé domu zabezpečili příchodové cesty do obydlí i v době jejich přítomnosti.


nprap. Mgr. Irena Pilařová
Oddělení tisku a prevence Louny
20. července 2017

vytisknout  e-mailem