Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Platil kradenou kartou

TEPLICKO - Lapka provedl několik bezkontaktních plateb; Prodával tablety; Vykradená auta. 

Platil kradenou kartou

     Z přečinů krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku se bude zodpovídat 29letý muž, který v prostorách budoucí restaurace v Teplicích ukradl z bundy pověšené na židli klíče a platební kartu. Tou poté provedl tři bezkontaktní platby do pětiset korun, aby nemusel zadávat PIN, což poškozený zjistil z bankovního výpisu. Policisté lapkovu totožnost během krátké doby zjistili a následně v minulosti dvakrát odsouzenému muži sdělili podezření z přečinů, za které by se mohl vrátit až na tři roky zpátky za mříže.

Prodával tablety

     Policisté obvinili z trestného činu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními klátkami a s jedy 41letého recidivistu, který svým známým prodával tablety Suboxonu. Lék, který mu lékař předepisoval kvůli léčbě z drogové závislosti, zčásti rozprodal různým lidem a nezabránilo mu v tom ani to, že je kvůli prodeji omamných a psychotropních látek v podmínce. Vzhledem k tomu, že byl za takový čin v posledních třech letech odsouzen, hrozí mu v krajním případě až desetiletý trest odnětí svobody.

Vykradená auta

     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který se v Duchcově vloupal do zaparkované dodávky. Odnesl si elektrické a ruční nářadí v hodnotě jedenáct tisíc korun, přibližně pět tisíc bude stát oprava poškozených dveří a okna. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro přečiny krádeže a poškození cizí věci, za které hrozí pachateli v případě dopadení až dvouleté vězení.

     Stejný trest hrozí i zatím neznámému zloději, který vykradl auto v Bílině. Pachatel překonal zámek dveří a vnikl do vozidla, ze kterého odcizil autorádio v hodnotě čtyři tisíce korun.

22. 2. 2018, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence Teplice

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem