Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Peníze nevrátil

TEPLICKO - Půjčil si deset tisíc, vrátit je ale nechce; Servírka si nechávala část tržby a další zprávy. 

Peníze nevrátil

     Z přečinu podvodu byl obviněn 30letý muž, který připravil svou dnes už bývalou přítelkyni o deset a půl tisíc korun. Poškozená se s ním seznámila na internetu, po dvouměsíční známosti ji požádal o půjčení peněz na nájem. Po chvíli přemlouvání žena souhlasila, pro peníze si přijel k ní domů. Jakmile dostal hotovost, znovu už se u ní neukázal, přestal odpovídat i na zprávy, a když už komunikoval, tak se pouze vymlouval, že peníze vrátí. Takto to trvalo několik měsíců, až ženě došla trpělivost a podala trestní oznámení. Pokud případ skončí u soudu, hrozí muži v případě uznání viny až dvouletý trest odnětí svobody.

Servírka si nechávala část tržby

     Z přečinu zpronevěry byla obviněna 40letá žena, která pracovala jako servírka v restauraci na Teplicku. Je podezřelá, že si nechávala část tržeb za jídlo, které roznášela hostům, celkem měla zpronevěřit přes deset tisíc korun. Pokud jí soud uzná vinnou, hrozí jí v krajním případě až dvouleté vězení.

Zmizela nafta i hasičáky

     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který ukradl z nákladního auta zaparkovaného v areálu v Újezdečku hliníkové bočnice, z nádrže odčerpal asi padesát litrů nafty a přibral si i dva hasicí přístroje uložené v nezamčených skříňkách na autě. Celková škoda byla vyčíslena na více jak 16 tisíc korun, ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro přečin krádeže, za který hrozí zloději v případě dopadení až dva roky vězení.

Nedával si pozor

     O doklady, platební kartu a osmdesát tisíc korun měl přijít muž, který pracuje pro přepravní společnost zajišťující rozvoz zásilek. Podle jeho výpovědi využil neznámý pachatel několika minut, kdy předával klientovi balík a z nezamčené kabiny dodávky mu odcizil peněženku s hotovostí, kterou během dne vyinkasoval od zákazníků. Policisté případ prověřují jako přečiny krádeže a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Pokud se podaří ustanovit lapkovo totožnost, mohl by strávit až tři roky za mřížemi.

24. 5. 2018, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence Teplice

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem