Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Pátek třináctého

DĚČÍN - Policisté objasnili sérii krádeží na Děčínsku. 

Případ z loňska

DĚČÍN - Děčínští policisté prověřují okolnosti říjnového požáru trafostanice ve městě. Vzhledem ke zjištění škody, která v současné chvíli čítá už téměř pětačtyřicet tisíc českých korun, se policisté přiklánějí k přečinu poškození cizí věci. Sedmého října loňského roku došlo v odpoledních hodinách k zahoření věcí a kabelů umístěných v místní trafostanici na Benešovské ulici v Děčíně.

Líznutý plameny

DĚČÍN – Další kontejner na tříděný odpad se pral s plameny… V listopadu loňského listopadu vyjížděli děčínští policisté k zahoření plastového kontejneru ve Dvořákově ulici v Děčíně. Modrý box určený ke sběru papíru po střetu s ohněm není již k použití. Škoda čítá pět a půl tisíce českých korun. Po vyčíslení škody majitelem místní strážci zákona překvalifikovali noční události na možný přečin poškození cizí věci.

Pátek třináctého …

DĚČÍN – Pátek třináctého přinesl změny do života čtyřicetiletého muže z Děčínska, jenž se dostal do těžké životní situace. Pod jejím vlivem se uchýlil k několika vážným přešlapům, které mají dohru v podobě zahájení trestního stíhání pro přečiny krádeže a poškození cizí věci. V období od listopadu 2016 do začátku ledna 2017 se uchýlil ke krádežím tří osobních vozidel. V dalších dvou případech se pokusil o další krádeže vozů, leč neúspěšně. Na Nový rok se vloupal do osobního automobilu před budovou vlakového nádraží, odkud si alespoň odnesl navigaci v hodnotě dvou tisíc českých korun. V rámci šetření ohlášených případů se policistům podařilo zajistit dvě odcizená vozidla. V sázce je až pětiletý trest odnětím svobody.   

Umělec v hledáčku

DĚČÍN - Děčínští policisté prověřují od dvanáctého ledna letošního roku nevítaný zásah do prostoru veřejné chodby panelového domu v Boleticích u Děčína. Její zdi ode dne oznámení „zdobí“ nechtěný výtvor samozvaného umělce, který majiteli domu připravil neplánovaný výdaj na opravu ve výši jednoho tisíce českých korun. Obyvatelé a návštěvníci domu čelí nejen postříkaným zdem, ale také  namalovanému kosočtverci a nápisu „Ervínek“ v černé barvě. Případ z minulého týdne šetří místní policisté s ohledem na přečin poškození cizí věci.

Kam s odpadky ?

VELKÝ ŠENOV – Koš z umělého kamene v blízkosti velkošenovského hřbitova zřejmě upoutal pozornost neznámého lapky, který se mohl v noci z jedenáctého na dvanáctého ledna letošního roku postarat o jeho zmizení. Vedení města vyčíslilo jeho ztrátu částkou bezmála deseti tisíc českých korun. Nepříjemnost šetří tamní strážci zákona s ohledem na přečin krádeže.

Sklepní kóje lákají

DĚČÍN – Podmokelští policisté přijali v pátek třináctého ledna letošního roku oznámení obyvatel panelového domu z ulice Na Vyhlídce. O chvíli později vyjeli na místo, kde společně s majitelkami napadených skleních kójí sčítali škody a sepisovali trestní oznámení. Obě ženy postrádají uskladněné věci, které jim v průběhu letošního ledna zmizely ze sklepa. Postrádají elektroniku i sportovní vybavení. Škoda se zastavila na částce deset tisíc čtyři sta českých korun. Místní strážci zákona začali pracovat i s verzí, že se může jednat o přečin krádeže a porušování domovní svobody.

Děčín 17. ledna 2017 

nprap.  Petra  Trypesová
Oddělení tisku a prevence Děčín
E-mail : krpulk.kr.pis.decin@pcr.cz
Tel.:  974 432 207, 724 156 293

vytisknout  e-mailem