Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Pachatel obviněn

CHOMUTOV - Kriminalisté znají totožnost muže, který auto zapálil, Zákaz a pozitivní test..... 

Pachatel obviněn

Od 25.9.2018 pátrali kriminalisté po totožnosti neznámého pachatele, který zapálil soukromé osobní vozidlo chomutovského náměstka primátora v místě jeho trvalého bydliště. O několik dní později kriminalisté zadrželi a následně obvinili z trestného činu poškození cizí věci muže ve věku 42 let. Obviněný se v současné době nachází ve vazební věznici, jelikož mu kriminalisté prokázali na území města Chomutova další trestnou činnost. Vzhledem k probíhajícímu vyšetřování nebude policie další informace k případu poskytovat.

Zákaz a pozitivní test

26letého muže z Klášterce nad Ohří kontrolovala hlídka policistů z Vejprt  v úterý v dopoledních hodinách, kdy projížděl s osobním vozidlem obcí Kovářská. Lustrace prokázala, že svým jednáním zřejmě porušil platný zákaz řízení motorových vozidel, který mu vyslovil chomutovský soud. Navíc se řidič podrobil orientačnímu testu na přítomnost zakázaných látek a ten byl také pozitivní. Jízdu musel ukončit, uvedené jednání policisté vyšetřují jako maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

Půjčil si, nevrací

Na útvar policie v Klášterci nad Ohří se tento týden obrátil poškozený a oznámil, že si téměř před rokem od něj půjčil 36letý muž z Chomutova finanční hotovost ve výši 40 tisíc korun. Peníze slíbil vrátit, ale do současné doby poškozenému uhradil pouze tři tisíce korun a je nekontaktní. Navíc poškozený zjistil, že si peníze půjčil i od dalších lidí. Za podvod hrozí muži v případě odsouzení až dvouletý pobyt ve vězení.

Sebral kolo

Ze společné chodby domu na Palacké ulici v Chomutově zmizelo minulý měsíc jízdní kolo. Majitel uvedl, že kolo bylo zajištěné řetězem a zámkem, ale to pachateli nevadilo. Škodu vyčíslil na necelých 6 tisíc korun. Chomutovští policisté nyní sdělili podezření z krádeže 43letému muži z města, který má zřejmě uvedené jednání na svědomí.

Incident na ulici

Jednání 20letého muže z Chomutova prověřují policisté z místního obvodního oddělení. Na chodníku poblíž domu na sídlišti Zahradní měl totiž zaútočit na poškozeného a fyzicky ho napadnout. Zraněný muž musel vyhledat lékařské ošetření, lékař stanovil dobu léčení na několik týdnů. Skutek policisté vyšetřují jako ublížení na zdraví.

18.října  2018

nprap. Marie PIVKOVÁ

tisková mluvčí KŘP Ústeckého kraje

oddělení tisku a prevence Chomutov

tel. 974 433 207    

mob. 724 189 729      

e-mail: krpulk.kr.pis.cv@pcr.cz

  

vytisknout  e-mailem