Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Oznamovatel skončil v cele

TEPLICKO - Bezdomovci se nelíbilo stěhování zpod mostu; Za volantem neměl co dělat... 

Oznamovatel skončil v cele

     Někdy se může stát, že i oznamovatel skončí s pouty na rukou, jako tomu bylo včera ráno. Na tísňovou linku zavolal po osmé hodině muž, že bydlí pod mostem v Teplicích, kam přišlo několik lidí a chtějí mu uklidit byt. Poté dodal, že je bezdomovec a pracovníci technických služeb mu chtějí odvézt jeho věci. To se mu nelíbilo a vyhrožoval, že pokud hlídka nepřijede a situaci nevyřeší, použije proti zaměstnancům bojové umění.

     Policisté na místě zjistili, že pracovníci technických služeb přijeli uklidit nepořádek, který 39letý bezdomovec pod mostem postupně nashromáždil a neodstranil ho ani po opakovaných výzvách. Muž, který říkal, že je vážená osoba a takové chování se mu nelíbí, ale odmítal nechat věci odvézt a nakonec začal proti pracovníkům technických služeb i policistům postupovat vyzbrojen podomácku vyrobenými kovovými nunčaky, přičemž tvrdil, že je skvělý bojovník. Protože odmítal uposlechnout opakovaných výzev, aby svého protiprávního jednání zanechal, museli ho policisté zpacifikovat. Agresivní muž měl v dechu přes jedno promile alkoholu, po vystřízlivění byl vyslechnut a ze zajištění propuštěn.

Za volantem neměl co dělat

     Z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí se bude zodpovídat 21letý muž, který si sedl za volant, ačkoliv má soudem uložen trest spočívající v zákazu řízení všech motorových vozidel na dobu dvou roků. Kromě toho měl pozitivní test na přítomnost omamných a psychotropních látek v těle, o druhu a výši trestu bude ve lhůtě 48 hodin rozhodovat ve zkráceném řízení teplický soud.

Podvodnicím hrozí vězení

     Z přečinu podvodu byla obviněna žena, která ve schránce našla poštovní poukázku na vyplacení finanční částky sedmnáct a půl tisíc korun. Ačkoliv si byla dobře vědoma, že na výplatu sociální dávky z úřadu práce nemá žádný nárok, zašla na poštu a peníze vybrala. Využila totiž náhody, že pošťačka vhodila poukázku do nesprávné schránky, protože ve stejném vchodu bydlí žena totožného jména i příjmení a na poukázce navíc nebylo vyplněné datum narození příjemce. Pokud případ skončí u soudu, může být ženě uložen až dvouletý trest odnětí svobody.

    Stejný trest hrozí i 21leté ženě, která nesplnila svou povinnost a v zákonné lhůtě příslušnému úřadu neoznámila ukončení nájemního vztahu k bytu v Duchcově. Tím zavinila, že jí byl neoprávněně přiznán a vyplacen příspěvek na bydlení přes osm tisíc korun. Také ona již byla obviněna a bude čekat na soud.

20. 10. 2017, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence Teplice

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem