Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Okradl sousedy

TEPLICKO - Ze sklepa vzal vánoční ozdoby; Havaroval pod vlivem alkoholu; Koupila odcizený mobil . 

Okradl sousedy

     Policisté z Dubí sdělili podezření z přečinu krádeže muži, který okradl své sousedy. V minulosti již jednou odsouzený 24letý muž odcizil ze sklepní kóje v domě, kde bydlí vánoční ozdoby v hodnotě 800 korun. Schoval si je v bytě s tím, že se je pokusí prodat přes internet, než tak ale stačil učinit, zazvonili u něj strážci zákona, kterým se ke krádeži přiznal. S ohledem na jeho předchozí odsouzení byl případ kvalifikován jako trestný čin, za který by mohl v krajním případě strávit až tři roky za mřížemi.

Havaroval pod vlivem alkoholu

    Z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky je podezřelý 51letý muž, který měl v pondělí odpoledne nabourat v Lahošti. Poté, co se posilnil několika pivy a panáky v duchcovské restauraci, nasedl do auta a odvezl svého známého. Když se vracel domů, na křižovatce v Lahošti nezvládl řízení a vyjel mimo komunikaci, odkud se mu už nepodařilo vyjet. Vozidlo proto nechal na místě a vydal se k domovu pěšky. Na základě popisu podezřelého muže během několika desítek minut vypátrali duchcovští policisté, kteří mu naměřili 2,2 promile alkoholu v dechu. Pokud jej soudce shledá vinným, hrozí nezodpovědnému muži, který ani nevlastní řidičské oprávnění, až jeden rok vězení.

Koupila odcizený mobil

     Až na dva roky by mohla jít do vězení žena, která od svého známého koupila kradený mobilní telefon. O tom, že pochází z trestné činnosti, ale dobře věděla, což zakládá i její trestní odpovědnost. Žena byla obviněna z přečinu podílnictví, o druhu a výši trestu bude rozhodovat soud.

25. 4. 2018, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence Teplice

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem