Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Okradl muže v bezvědomí

TEPLICKO - Zatímco jedni pomáhali, další muž kradl; I nabídnutí úplatku je trestné... 

Okradl muže v bezvědomí

     Policisté objasnili případ okradení muže, který to o silvestrovské noci přehnal s alkoholem. Případ se stal v centru Teplic, konkrétně v předsálí banky, kde se nachází bankomaty, kde poškozený upadl do bezvědomí. Postavy zhroucené na zemi za prosklenými dveřmi si o něco později všimli lidé, kteří si otevřeli kartou stejné banky, poskytli muži první pomoc a zavolali záchranku. Zatímco tři lidé se muži snažili pomoct, třiadvacetiletý muž, který byl s nimi, ho měl prohledat a odcizit mu doklady, tabatěrku, asi 60 korun a platební kartu.

     Poškozený zjistil, že byl okraden, až v nemocnici a vše oznámil na policii. Díky kamerovým záznamům se podařilo ustanovit totožnost podezřelého, který se u výslechu přiznal, že muži v bezvědomí věci vzal. Byl obviněn z přečinů krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, za jejichž spáchání by mohl v případě uznání viny strávit až dva roky ve vězení.

I nabídnutí úplatku je trestné

     Na problémy si zadělal 41letý muž, který měl policejní hlídce nabídnout úplatek. Policisté z obvodního oddělení v Dubí zastavili osobní vozidlo, jehož řidič vykazoval známky požití omamných a psychotropních látek. Muž se podrobil orientačnímu testu na přítomnost návykových látek v těle, který byl pozitivní. Když mu policisté vysvětlovali, jaké to bude mít důsledky a jak se bude v dané věci dále postupovat, řidič jim měl nabídnout peníze, aby se vše udělalo nějak jinak. Nabídnutí úplatku je však protiprávní, muž byl proto zadržen a následně obviněn z trestných činu podplacení a ohrožení pod vlivem návykové látky, pokud případ skončí u soudu a muž bude uznán vinným, mohl by jít až na šest let do vězení.

Kradl v obchodě

     Z přečinu krádeže se bude zodpovídat 37letý recidivista, který odcizil zboží v teplickém supermarketu. Ostraha při zpětném prohlížení kamerových záznamů zjistila, že neznámý pachatel vzal z regálu krabici, ze které vyndal reproduktor v hodnotě 400 korun, který si dal do kapsy bundy a aniž by zaplatil, prodejnu opustil. Zástupce supermarketu se proto obrátil na policisty, kteří totožnost pachatele zjistili a včera mu sdělili podezření z přečinu, za který by s ohledem na svou trestní minulost mohl strávit až tři roky za mřížemi.

20. 3. 2018, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence Teplice

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem