Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Objasnili jsme ozbrojenou loupež na benzince v Úštěku

LITOMĚŘICKO - To se podařilo díky skvělé spolupráci litoměřických a českolipských policistů. 

Dne 22. února před polednem vstoupil do prostoru prodejny na benzinové čerpací stanici v Úštěku muž částečně maskovaný v obličeji šálou uvázanou přes pusu a kapucí nasazenou na hlavě. Na zaměstnankyni, která obsluhovala obchod, namířil pistoli a vyzval ji, aby mu vydala tržbu. Žena mu v obavě o svůj život vyhověla, a on i s penězi z místa činu odešel, aniž by jí ublížil. V inkriminované době se v obchodě nenacházeli žádní další lidé.

Litoměřičtí kriminalisté svou operativní činností zjistili, že se muž podezřelý ze spáchání popsané loupeže po městě pohybuje v bílém osobním vozidle, po kterém ihned vyhlásili pátrání. Krátce po 13. hodině hledané vozidlo vypátrali policisté českolipské hlídkové služby na silnici mezi obcemi Blíževedly a Skalka, kde jeho řidiče zastavili za pomoci zapnutého výstražného zařízení s nápisem STOP a vzhledem k jeho předchozímu nebezpečnému jednání zadrželi s použitím donucovacího prostředku hrozby namířenou střelnou zbraní. Jedná se o 41letého muže z Ústecka. Litoměřičtí policisté si ho od nich převzali, a protože na něj soud pro jiné předchozí skutky vydal příkaz k dodání do výkonu trestu odnětí svobody, po nezbytných procesních úkonech jej tam eskortovali.

Na základě zadokumentovaných důkazů ho vyšetřovatel služby kriminální policie a vyšetřování litoměřického územního odboru dne 4. března obvinil ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupeže, za který mu v případě soudem uznané viny hrozí až desetiletý trest odnětí svobody.

5. března 2024
nprap. Pavla Kofrová
Tisková mluvčí
KŘP Ústeckého kraje
                a
Por. Bc. Ivana Baláková
Tisková mluvčí
KŘP Libereckého kraje

vytisknout  e-mailem