Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Neopatrnost se nevyplatila

Trestná činnost a dopravní nehodovost v severních Čechách 

Odcizení tašky v Děčíně

    Návštěva děčínské restaurace se ve čtvrtek večer prodražila muži, který se sem přišel pobavit. V době, kdy odešel na toaletu, nechal bez dozoru svou tašku a příležitosti využil neznámý nenechavec. Spolu s taškou zmizely i peníze a mobilní telefon, vše v hodnotě 11,5 tisíce korun. Policisté případ vyšetřují jako trestný čin krádeže.

Krádež nafty na Lounsku

     Po neznámém „upírovi“, který v noci na pátek odcizil motorovou naftu z nákladního auta, pátrají lounští policisté. Auto bylo zaparkované na odstavném parkovišti nad obcí Chlumčany a během noci z něj kdosi odcizil 370 litrů nafty v hodnotě přes 11 tisíc korun. Bude-li pachatel dopaden, čeká ho obvinění z trestného činu krádeže.


Odcizení kamen v Ústí n. L.

     Na zimu se zřejmě chystá zatím neznámý pachatel, který se v pátek nad ránem vloupal do jednoho domu v ústeckém Krásném Březně a odcizil z něj krbová kamna. Násilím vnikl do společné chodby domu, kamna v hodnotě přes 18 tisíc korun naložil do auta a odjel. Případ šetří policisté jako trestný čin krádeže.

Vloupání do automobilu v Teplicích

     Osobní automobil zn. Ford zaparkovaný před domem v Teplicích přilákal v noci ze čtvrtka na pátek neznámého zloděje. Ráno majitel zjistil, že z auta zmizely firemní reklamní předměty - budíky a oblečení v hodnotě 20 tisíc korun. Další škodu ve výši 4 tisíce korun způsobil poberta poškozením vozu. Bude- li pachatel dopaden, bude se zpovídat z trestného činu krádeže.

Dopravní nehodovost

     Ve čtvrtek vyjížděli severočeští dopravní policisté k řešení 48 dopravních nehod a havárií. Jeden člověk byl usmrcen na Liberecku. Těžce zraněn byl jeden člověk a lehké zranění utrpělo 9 osob. Hmotná škoda byla odhadnuta na 1 966 000 korun.

     Nejčastější příčinou dopravních nehod byl nesprávný způsob jízdy, a to ve 12 případech. V 10 případech bylo příčinou nehody nedání přednosti v jízdě a v 8 případech nepřiměřená rychlost. Pod vlivem alkoholu bylo 6 viníků dopravních nehod.

     Počty nehod v jednotlivých okresech: CL – 3, DC – 5, CV - 7, JN - 4, LB – 7, LT - 3, LN – 2, MO - 4, TP - 4, UL – 8, dálniční odd. - 1.





vytisknout  e-mailem