Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Nález mrtvého novorozence - aktualizace

ÚSTECKÝ KRAJ - Policisté zadrželi a obvinili matku dítěte. 

AKTUALIZACE 21. 4. 2018, 21:55 hodin

Krajští policisté obvinili 29letou ženu z Teplic ze spáchání zvlášť závažného zločinu vraždy. Ta má podle kriminalistů na svědomí smrt novorozeného chlapečka. Jedná se o matku dítěte, která mu po porodu neposkytla dostatečnou péči; a v důsledku toho dítě zemřelo.

Podezřelou ženu zadrželi policisté dnes kolem poledne. Vypátrána byla na základě vlastního šetření krajských kriminalistů a teplických policistů.

Obviněná s policií spolupracuje, k činu se přiznala. Policisté podají státnímu zástupci podnět k návrhu na vzetí obviněné do vazby. Zároveň si vyžádají znalecké posudky z oboru zdravotnictví.

V případě odsouzení ženě hrozí trest odnětí svobody od 15 do 20 případně trest výjimečný.


por. Alena Bartošová
tissková mluvčí KŘP Ústeckého kraje

21. 4. 2018

___________________________________________________________________________________

AKTUALIZACE 21. 4. 2018, 13:30 hodin:

Policisté v souvislosti s případem smrti novorozence zadrželi podezřelou osobu. Nyní probíhají úkony trestního řízení směrem k podezřelé osobě. Vzhledem k těmto úkonům není možné zveřejnit více informací.

Na případu nadále usilovně pracují krajští kriminalisté ve spolupráci s teplickými kolegy.

por. Alena Bartošová
tisková mluvčí KŘP  Ústeckéh kraje
21. 4. 2018

_____________________________________________________________________________________

Aktualizace k 20.4.2018 - 12.00 hodin

Výsledky nařízené soudní pitvy prokázaly, že se na smrti novorozeněte  podílela jiná osoba. Dnešního dne se kriminalisté vrátili na místo nálezu a prohledávali přilehlé okolí, kde se snažili najít možné svědky nebo zjistit informaci mající souvislost s prošetřovanou událostí.

V tuto chvíli  žádáme veřejnost a případné svědky o pomoc při vyšetřování. V případě, že jste si všimli v okolí místa nějaké podezřelé osoby nebo znáte ženu, která byla těhotná a nyní je viditelně po porodu a bez dítěte, přihlaste se kriminalistům na linku 158.

por. Veronika Hyšplerová
mluvčí policie Ústeckého kraje

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Dne 19. dubna 2018 krátce po sedmé hodině večer na linku 158 náhodný svědek oznámil, že v Teplicích v ulici Zrenjaninská v kontejneru na odpad nalezl mrtvé tělíčko novorozence. Na místo okamžitě vyjel výjezd krajských kriminalistů, který provedl podrobné ohledání místa nálezu. Jelikož nebylo možné určit přímo na místě jednoznačnou příčinu úmrtí novorozence, nařídili kriminalisté soudní pitvu.

Ústí nad Labem 20. dubna 2018
por. Veronika Hyšplerová
mluvčí policie Ústeckého kraje

vytisknout  e-mailem