Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Na docházku syna nedohlíželi

LITOMĚŘICKO – Nyní čelí obvinění... 

          Komisař služby kriminální policie a vyšetřování obvinil v těchto dnech rodiče nezletilého chlapce z Litoměřicka z trestného činu ohrožování výchovy dítěte. Obvinění řádně nedohlíželi na povinnou školní docházku svého dítěte, v důsledku čehož jejich syn ve druhém pololetí školního roku 2017/2018 zameškal celkem 433 vyučovacích hodin. Výše uvedeného činu se dopustili opětovně, proto obviněným podle trestního zákoníku hrozí trest odnětí svobody v délce trvání od šesti měsíců až do pěti let.

Auto změnilo majitele

          Policisté přijali oznámení o krádeži vozidla značky Ford z parkoviště v Lovosicích. Automobil zde poškozený zanechal neuzamčený parkovišti a s klíčky v zapalování. Toho využil neznámý lapka a vozidla se zmocnil. Škoda byla odhadnuta na 40 tisíc korun. Policisté ihned vyhlásili po vozidle celostátní pátrání, rovněž tak pátrají po neznámém pachateli. Ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže.

Auto není trezor

          Během víkendu pravděpodobně v nočních hodinách se vloupal neznámý pachatel do vozidla zaparkovaného na ulici v Litoměřicích. Lapku nejspíš navnadil pohled přes okénka vozu, který mu nabízel dva mobilní telefony, dva notebooky, dámské kabelky a další cennosti. Po rozbití skleněné výplně okénka se zmocnil věcí za téměř 40 tisíc korun. Po neznámém lapkovi policisté pátrají pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže a poškození cizí věci.

Litoměřice, 28. 8. 2018, nprap. Pavla Kofrová

tisková mluvčí KŘP Ústeckého kraje

oddělení tisku a prevence Litoměřice

tel.: +420 974 436 207

email: krpulk.kr.pis.lt@pcr.cz

vytisknout  e-mailem