Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Muž skončil ve vazbě

CHOMUTOV - Ohrozil zdraví jiných lidí, Nejdřív klíče, pak kolo...... 

Mužskončil ve vazbě

Chomutovští kriminalisté obvinili z pokusu o ublížení na zdraví 48letého muže z Jirkova. Již v červnu letošního roku svou agresivní jízdou na Pražské ulici v Chomutově způsobil dopravní nehodu. Se svým osobním vozidlem úmyslně bočně narazil do osobního vozidla řidičky, která ho předjížděla. Obdobně se zachoval i v listopadu, na silnici l/13 poblíž Baumaxu v Chomutově. S vypůjčeným vozidlem opět způsobil dopravní nehodu v době, kdy byl řidičkou předjížděn. Ženu dojel, předjel a pak náhle vjel do jejího jízdního pruhu, přičemž poškozená řidička již přes veškerou snahu nestačila zabránit střetu vozidel. I když v obdobných případech dochází velmi často k velkým škodám na majetku a k vážným újmám na zdraví účastníků nehod, díky duchapřítomnosti obou řidiček ke zranění osob nedošlo. Škody na vozidlech byly odhadnuty na 50 tisíc korun. Muž byl zadržen a na státní zastupitelství byl doručen podnět k jeho vzetí do vazby. Okresní soud o uvalení vazby v neděli rozhodl a zadržený byl následně eskortován do vazební věznice v Litoměřicích. V případě odsouzení mu za uvedené jednání hrozí trest odnětí svobody v rozmezí dva až osm let.   

Nejdřív klíče, pak kolo

30letá žena z Havlíčkova Brodu si  převzala obvinění z krádeže. V září navštívila byt kamarádky v Jirkově, Krušnohorská ulice. Při této příležitosti jí sebrala odložený svazek klíčů. S nimi se dostala do sklepních prostor a tady odcizila z místnosti jízdní kolo. Majiteli vznikla škoda ve výši 2 tisíce korun. Skutek nadále vyšetřují chomutovští kriminalisté.

Sebral dvoje dveře

Jirkovští policisté vyšetřují jednání 46letého místního obyvatele. Minulý měsíc přišel do Ervěnické ulice. V době, kdy poškozená nebyla doma, vykopl vstupní dveře do bytu a následně je odcizil. Přibral i další dveře z bytu, tímto jednáním způsobil škodu za necelých 5 tisíc korun. Uvedené jednání policisté z místního obvodního oddělení vyšetřují jako trestný čin porušování domovní svobody.

Pruty z kůlny

Muž z Málkova oznámil vniknutí do altánu. Kdosi vnikl na zahradu u domu a z altánu sebral nejen kalové čerpadlo, ale i několik kusů rybářských prutů s příslušenstvím. Majitel vyčíslil celkovou škodu na téměř 12 tisíc korun. Krádež nyní vyšetřují policisté z Chomutova.

Porušil dohodu

Ze zpronevěry je podezřelý 39letý obyvatel Jirkova. Během srpna letošního roku uzavřel s poškozenou ústní dohodu k provedení prací na domě. Za tímto účelem převzal hotovost ve výši 14 tisíc korun jako zálohu na materiál a provedenou práci. Do doby oznámení však pracovat nezačal a nevrátil ani hotovost. Uvedené jednání vyšetřují nyní policisté v Jirkově.

20. listopadu 2017

nprap. Marie PIVKOVÁ

tisková mluvčí KŘP Ústeckého kraje

oddělení tisku a prevence Chomutov

tel. 974 433 207 

mob. 724 189 729       e-mail: krpulk.kr.pis.cv@pcr.cz

vytisknout  e-mailem