Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Mladící obviněni z loupeže

LOUNSKO –  Mladí agresoři; Krádež v obchodě. 

 Mladí agresoři

Lounský policejní vyšetřovatel obvinil z trestného činu loupeže tři mladistvé. Ti měli v polovině listopadu v Podbořanech oslovit jiného mladíka. Vyptávali se ho na odjezdy autobusů, aby ho donutili vyhledávat požadovanou informaci ve svém mobilním telefonu. Vzápětí surovci měli poškozeného fyzicky napadnout pěstmi a kopy. Napadenému muži se podařilo z místa utéci.  Agresoři se ho ještě pokoušeli dostihnout, což se jim však nepodařilo. Napadený mladík celou věc oznámil na policii.

Policisté zjistili, že za tímto činem stojí tři mladistvé osoby, které byly na druhý den zadrženy a umístěny do cely předběžného zadržení. Kriminalisté všem třech hříšníkům sdělili obvinění z trestného činu loupeže. Za své jednání se budou zodpovídat před soudem.

Krádež v obchodě

Koncem listopadu lounští policisté sdělili podezření z přečinu krádeže 32letému muži z Loun. Ten měl v lounské prodejně odcizit sluchátka v hodnotě 400 korun, které si uložil pod oděv. K jeho smůle byl pracovníkem ostrahy prodejny zastižen a následně předán do rukou policistů. Ti ho na místě zadrželi. Policisté při ztotožnění osoby zjistili, že tento prohřešek není jeho první. V minulosti byl už odsouzen rozsudkem Okresního soudu v Lounech pro obdobný trestný čin. Nenapravitelnému muži tedy sdělili podezření z přečinu krádeže. Vzhledem k tomu mu nyní hrozí trest odnětí svobody až na tři léta.

5. prosince 2022
por. Mgr. Kamil Marek
Oddělení tisku a prevence
KŘP Ústeckého kraje

vytisknout  e-mailem