Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Kradl, aby měl na drogy

MOST - Lapku zadrželi policisté i s lupem; Inkasoval rány pěstmi; Řídil, ač neměl. 

Vyšetřovatel mostecké policie obvinil z přečinu krádeže 20letého muže z Mostu. Ten se měl dopustit koncem září dvou krádeží na Litvínovsku. V obci Hamr měl v jedné prodejně odcizit deodoranty v hodnotě 480 korun. S lupem z obchodu vyběhl a dal se na útěk. Věci prodal hned na ulici. Druhý den přišel do obchodu znovu, tam ho již zadržela policejní hlídka. O tři dny později měl krást i v prodejně na čerpací stanici v Krušných horách. Z regálu vzal čtyři kartony cigaret v hodnotě 3 500 korun a dal se na útěk. Informaci o krádeži dostali včas policisté z policejní stanice Nová Ves v Horách. Ti při hlídkové činnosti podezřelého muže dle získaného popisu vypátrali v blízkosti restaurace. Lup již prodat nestačil, policisté ho vrátili zpět poškozenému. Vyšetřovatel podal podnět na vazební stíhání obviněného, muž byl ze zadržení propuštěn a je stíhán na svobodě. Krádežemi si prý obstarával peníze na drogy.

Řídil, ač neměl
Policisté hlídkové služby zastavili k silniční kontrole v ulici Lipová v Mostě řidiče osobního vozidla Citroen. Hlídka u motoristy provedla dechovou zkoušku na alkohol, která byla opakovaně pozitivní s výsledkem 2,2 promile alkoholu v dechu. Dalším šetřením policisté zjistili, že řidič má pozastavené řidičské oprávnění pro všechny skupiny. Muži ve věku 39 let z Mostu policisté sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

Inkasoval rány pěstmi
Mezibořští policisté sdělili podezření z přečinu výtržnictví 27letému muži z Litvínova. Ten měl minulý měsíc v odpoledních hodinách v obci Meziboří na místě veřejnosti přístupném na ulici nejprve slovně a poté i fyzicky napadnout mladého muže. Toho měl udeřit pěstí do obličeje, hlavy a také ho měl kopnout. Napadený muž byl z místa incidentu převezen do nemocnice, pracovní neschopnost u poškozeného nenastala. Motivem jednání napadení byl údajně osobní spor mezi oběma muži. Policisté z policejní stanice v Meziboří případ šetří ve zkráceném přípravném řízení.

Jízdní kola změnila majitele
Policisté obvodního oddělení v Mostě přijali oznámení o krádeži vloupáním. Zatím neznámý pachatel vnikl v mostecké ulici Mladé gardy do panelového domu a poté se dostal do společných prostor a sklepa. Tam vnikl do jedné laťkové kóje a z ní odcizil dvě horská jízdní kola. Poškozený majitel vyčíslil škodu na částku 7 000 korun.

Most 15. října 2018
nprap. Ludmila Světláková

vytisknout  e-mailem