Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Krádeže v obchodech

TEPLICKO - Zloději nezahálejí; Obvinění z podvodu; Poškozená kašna. 

Krádeže v obchodech

     Policisté řeší mnohdy i několikrát do týdne případy krádeží zboží v obchodech a nejinak tomu bylo včera. Už ráno před osmou hodinou byli bílinští kolegové přivoláni do supermarketu, kde si ostraha povšimla, že v regálu chybí krabice s čokoládami. Podle kamerového záznamu pak zjistili, že neznámý pachatel ukradl dvě krabice s čokoládami v hodnotě přes tři tisíce korun a běžel k vchodovým dveřím na čidlo, které mu zvenku otevřel jeho komplic.

     Policisté oba lapky díky dobré místní a osobní znalosti poznali a ještě týž den oba podezřelé chytili. Dvaadvacetiletému v minulosti čtyřikrát trestanému muži, který krabice odcizil, sdělili podezření z přečinu krádeže, jeho stejně starý komplic, který mu otevřel dveře a umožnil mu tak útěk z místa činu, si převzal sdělení podezření z přečinu krádeže spáchaného formou účastenství, oběma mužům hrozí v případě odsouzení až tříleté vězení.

     Téhož dne kolem osmé hodiny ráno se kradlo i v Teplicích, kde zadržela ostraha hobby marketu třiapadesátiletého recidivistu. V minulosti sedmkrát odsouzený muž si pod kabát a do tašky naskládal sedm zahradních nůžek v hodnotě přes pět tisíc korun a prošel pokladní zónou, aniž by za zboží zaplatil. Přivolaní policisté muže zadrželi a následně mu sdělili podezření z přečinu krádeže, za který může jít až na tři roky za mříže.

Obvinění z podvodu

     Z přečinu podvodu byl obviněn 51letý muž, který je podezřelý, že prostřednictvím účelově založeného emailu objednal na jméno své známé dětské stavebnice v hodnotě přes 16 tisíc korun. Objednávku měl učinit bez vědomí a souhlasu této ženy, navíc měl prodávajícímu zaslat kopii jejího živnostenského listu, aniž by o tom věděla. Zboží si pak převzal v její provozovně společně s fakturou, kterou podle poškozené společnosti v době splatnosti neuhradil. Pokud případ skončí u soudu a bude prokázána vina obviněného, mohl by jít až na dva roky do vězení.

Poškozená kašna

     Tepličtí policisté pátrají po neznámém pachateli, který poškodil Jubilejní kašnu v ulici U Císařských lázní. Vandal odlomil z pískovcového chrliče ve tvaru hlavy prasete horní část, škoda byla předběžně vyčíslena na tři tisíce korun. Policisté případ prověřují jako přestupek proti majetku, pokud bude pachatel vypátrán, hrozí mu až padesátitisícová pokuta.

23. 2. 2018, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence Teplice

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem