Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Jeden ukradl čokolády, druhý koženou bundu

MOST - nákupy za pět prstů jsou u zlodějů v oblibě; Z domu kdosi odnesl peníze a šperky; K nářadí přišel lapka levně 

Nákupy za pět prstů jsou v mosteckém regionu častým jevem. Šedesátiletý muž z jedné obce na Mostecku se vydal nakupovat do obchodního střediska v Mostě. Zřejmě má rád čokoládu, protože v prodejně odcizil přes padesát kusů čokolád jedné cizí značky. Ty si uložil do tašky a poté u pokladny zaplatil jen za pivo. Z prodejny však neodešel, za pokladnou na něj čekal pracovník ostrahy. Muž byl předán policii a ta mu za krádež sladkostí v hodnotě 5 200 korun sdělila ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání trestného činu krádeže.
Ač byl za majetkovou kriminalitu odsouzen, přesto se krádeže dopustil znovu. V obchodním centru v Mostě 30 letý muž z Teplicka zavítal do jedné z prodejen oděvů. V oddělení pánské módy si vybral dvě kožené bundy, které si šel vyzkoušet do zkušební kabinky. Tam si jednu ponechal na sobě pod vlastním oděvem a druhou vrátil zpět. Poté z prodejny odešel. Bundu za 2500 si však dlouho neužil, hned po opuštění prodejny byl zadržen pracovníky ostrahy. Ti muže předali policii a ta mu sdělila podezření ze spáchání trestného činu krádeže.

Z domu zmizely šperky a peníze
Škodu za 53 tisíc korun způsobil neznámý pachatel. Ten zřejmě o víkendu ve večerních hodinách v jedné obci na Mostecku vnikl násilím do rodinného domu. Z něj pak lapka odcizil peníze a šperky. Případ trestného činu krádeže vloupáním nyní šetří mostecká policie ČR.

Nářadí si pořídil za hubičku
Do kotelny pro nářadí si přišel neznámý poberta minulý týden. Ten se v suterénu jednoho obytného domu v ulici Budovatelů v Mostě vloupal za použití násilí do kotelny a poté i do dílny. Z ní pak odnesl různé šroubováky, vrtáky, brusku a další nářadí v celkové hodnotě téměř deset tisíc korun. Další škodu ve výši čtyř tisíc korun lapka zanechal na dveřích, které při vloupání poškodil. Případ trestného činu krádeže šetří mostečtí policisté.

 

vytisknout  e-mailem