Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Havárie s úmrtím

LOUNY - Co bylo příčinou úmrtí, objasní pitva. 

Ve čtvrtek, kolem 10. hodiny, došlo na silnici II. třídy č. 225, ve směru od Kadaně na Libočany, k dopravní nehodě osobního automobilu zn. Škoda Octavia. Řidič vozidla (42. ročník) s přípojným vozíkem vyjel z dosud nezjištěných příčin vpravo mimo vozovku, kde vůz zastavil. Bezprostředně po nehodě nejevil známky života. Svědci jej z vozidla vyprostili a poskytli první pomoc s resuscitací, v níž následně pokračovali přivolaní hasiči, záchranáři, a následně i lékař vrtulníku, který byl povolán na místo. Řidiče se ale bohužel oživit nepodařilo. Ve věci byla nařízena soudní pitva, která objasní příčinu smrti, určí, zda k úmrtí nedošlo z příčin chorobných. Nehoda je nyní předmětem dalšího šetření lounských kriminalistů.

Požár skleníku

Ve středu odpoledne vyjížděli policisté k nahlášenému požáru skleníku na zahradě u jednoho rodinného domu v Žatci. Oheň zničil nejen samotný skleník, ale také sadbu s květinami uvnitř. Způsobená škoda byla předběžně odhadnuta na 100 tisíc korun. Vyšetřovatelé hasičů společně s policisty nyní příčinu požáru zjišťují. S největší pravděpodobností se jednalo o technickou závadu, ale vyloučit musí i cizí zavinění.

Nájemnici odpojil plyn, vodu i elektřinu  

Ve zkráceném přípravném řízení sdělili policisté podezření z trestného činu neoprávněného zásahu do práva k domu, bytu nebo k nebytovému prostoru 45letému muži ze Žatce. Podezřelý, jako majitel jednoho bytu v Podbořanech, odpojil nájemnici přívod elektřiny, vody a plynu z důvodu, že mu neuhradila stanovené nájemné za měsíc leden 2016. Odpojením energií jí chtěl zabránit v dalším užívání bytu. Žena, která byt obývala společně se svými nezletilými dětmi na základě uzavřené nájemní smlouvy, se musela po přerušení dodávek elektřiny, vody a plynu odstěhovat a najít si náhradní bydlení. Podle trestního zákoníku hrozí podezřelému odnětí svobody až na dva roky.

Náklaďák řídil neoprávněně

Za volant nákladního vozidla s přívěsem usedl neoprávněně 39letý muž z Prahy. V Podbořanech byl kontrolován policejní hlídkou, která následnou lustrací zjistila, že dotyčný na základě rozhodnutí Magistrátu hlavního města Prahy pozbyl řidičské oprávnění, a to po dosažení 12 bodů v bodovém hodnocení. Ve zkráceném přípravném řízení mu proto policisté sdělili podezření z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

Nprap. Jaromíra Střelcová
Louny, 11. března 2016

 

 

vytisknout  e-mailem