Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Dva nálezy munice

TEPLICE - Při rytí záhonku našla náboje; Vandal lámal stěrače a další zprávy.  

Dva nálezy munice
     V pátek po poledni našla žena, která pracovala na své zahrádce v Krupce, munici pocházející zřejmě z období 2. světové války. Při rytí záhonků vykopala pěchotní munici a několik nábojů, přivolaný pyrotechnik střelivo zajistil a převezl k řízené likvidaci.
Hned následující den byla munice nalezena i v Bílině. Děti, které si hrály v městské části Teplické předměstí, našly několik kusů nábojů do ruční zbraně. Pyrotechnik při prohlídce místa nálezu zajistil téměř třicítku nábojů, které zajistil a odvezl k likvidaci.
     V případě nálezu munice je vhodné dodržet určitý postup, aby se minimalizovalo nebezpečí případného zranění, protože i desítky let staré náboje a granáty mohou při neopatrné manipulaci explodovat.
     Jak se tedy správně v takovém případě zachovat? Doporučujeme při nálezu věci, která tvarem a vzhledem odpovídá munici s předmětem nijak nemanipulovat. V blízkosti místa nálezu je vhodné umístit dobře viditelné označení a ustoupit do vzdálenosti několika desítek až stovek metrů. Teprve poté zavolejte na linku 158 a sdělte své jméno a příjmení, co jste našli a co nejpřesněji lokalizujte místo, kde se nacházíte. Zůstaňte na místě do příjezdu policistů a k označenému místu nikoho nepouštějte.
 
Vandal lámal stěrače
     Policisté pátrají po neznámém vandalovi, který v noci z pátku na sobotu poškodil několik automobilů. Pachatel na parkovišti před panelovým domem v Teplicích ulomil stěrače zadních oken u čtyř zaparkovaných motorových vozidel, u jednoho navíc poškodil i zadní sklo. Celkovou škodu vyčíslili poškození na deset tisíc korun, v případě dopadení hrozí vandalovi za přečin poškození cizí věci až dva roky za mřížemi.
 
Vykradená kočárkárna
     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který v Teplicích vykradl kočárkárnu. O víkendu vnikl do chodby panelového domu, kde následně překonal uzamčené dveře místnosti, ze které odcizil dvě horská kola v hodnotě 40 tisíc korun. Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro přečin krádeže, za který hrozí zloději v případě dopadení maximálně dvouleté vězení.
 
Zloděj využil nezamčených dveří
     O motorovou pilu, úhlovou brusku a další nářadí přišel majitel rodinného domu v Bílině. Zatím neznámý pachatel v odpoledních hodinách překonal oplocení pozemku a následně vnikl nezajištěnými dveřmi do sklepních prostor domu, odkud odcizil nářadí v hodnotě pět tisíc korun. Policisté případ prověřují pro podezření ze spáchání přečinů krádeže a porušování domovní svobody a po pachateli i odcizených věcech intenzivně pátrají.
 
Zmizely túje a lampy
     O tom, že zloději jsou schopni ukrást opravdu vše, se opět přesvědčili tepličtí policisté. O víkendu přijali oznámení majitele chatky, kterému neznámý pachatel z pozemku v zahrádkářské kolonii odcizil 14 tújí a několik kovových lamp z dřevěného přístřešku.
     Poškozený vyčíslil škodu na více jak dva tisíce korun, policisté případ prošetřují jako přestupek proti majetku, za který může být pachateli v případě dopadení uložena maximálně 15tisícová pokuta.
 
Batoh zlákal zloděje
     Batoh odložený v zaparkovaném autě zlákal ke krádeži zatím neznámého zloděje. Ten se dnes ráno během pouhé čtvrt hodiny v Teplicích vloupal do vozidla a odcizil batoh, ve kterém měl poškozený doklady a platební kartu. Peníze ale uvnitř nebyly, takže lapkovi krádež moc nevynesla. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro přečiny krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, za které trestní zákoník stanoví až dvouletý trest odnětí svobody.
 
 
Teplice, 17. 3. 2014, nprap. Bc. Daniel Vítek
tiskový mluvčí
Preventivně informační skupina Teplice
tel. č. 974 439 207
email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz
 

vytisknout  e-mailem