Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Drzost zlodějů nemá hranic

MOST - Jeden okradl ženu sedící v předzahrádce restaurace, druhý motoristku v garáži. 

Hlídejte si své věci, zloději a kapsáři prázdniny nemají a čekají na příležitost
Na nepozornost doplatilo v předešlých prázdninových dnech hned několik osob. Neznámý lapka v centru města v parku vytrhl mladíkovi z ruky mobilní telefon v hodnotě 3 500 korun. Jiný zloděj připravil postarší Mostečanku o peněženku kdesi v Mostě. Odcizil ji z kabelky, kterou měla žena stále při sobě, a způsobil jí škodu za téměř pět tisíc korun. Mladá žena z Teplicka přišla v Mostě v tramvaji o svoji kabelku, kterou měla zavěšenou na dětském kočárku. Pohotový lapka se cizí tašky nepozorovaně zmocnil a poškozené způsobil škodu za 12 000 korun.

Lapka šel kolem restaurace a venku sedící ženě ukradl kabelku
S neskonalou drzostí si počínal neznámý muž, který včera ve večerních hodinách odcizil dámskou kabelku mladé ženě. Ta seděla u stolu před jednou restaurací v Mostě na sídlišti Zahradní a kabelku měla položenou vedle sebe na židli. Kolem šel neznámý muž, který nečekaně uchopil ženino příruční zavazadlo a poté začal utíkat. Okradená ho pronásledovala, ale nedohnala ho. Utrpěla škodu ve výši 8 tisíc korun.

Řidička zaparkovala vůz do garáže, zloděj stihl z otevřeného kufru ukrást kabelku
Na drzého zloděje narazila další Mostečanka v Mostě. Ta ve starší zástavbě zaparkovala své vozidlo do garáže. Měla otevřený zavazadlový prostor, kterého si všiml kolemjdoucí nenechavec a odcizil z něj dámskou kabelku. Řidička lapku zaregistrovala a běžela za ním a volala o pomoc. Zloděj nakonec zmizel mezi domy. Poškozená odhadla škodu na částku 11 tisíc korun.

Mostečan má na svědomí čtyři vloupání do aut
Mostečtí policisté objasnili čtyři případy krádeží vloupáním do motorových vozidel. Podle nich má krádeže na svědomí 30letý muž z Mostu. Ten měl tento měsíc v Mostě vykrást čtyři vozidla různých továrních značek. Do aut vnikal za použití šroubováku, který si nosil s sebou a poté vždy rozbíjel okna. Z Citroenu odnesl notebook. V jedné škodovce nic neodcizil, ve druhé vzal jen SD kartu. Z posledního vozu značky VW odcizil autorádio s vestavěnou navigací a další věci. Celkem motoristům způsobil škodu odcizením věcí ve výši 16 300 korun a poškozením další škodu ve výši 12 000 korun. Vyšetřovatel třicetiletého muže obvinil z přečinů krádeže a poškození cizí věci a na obviněného podal státnímu zástupci podnět na vazební stíhání. Obviněný Mostečan je stíhán na svobodě a hrozí mu až dvouletý trest odnětí svobody. Část věcí byla zajištěna, některé obviněný prodal.

nprap. Ludmila Světláková
Most 19. 7. 2017

vytisknout  e-mailem