Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Chtěl ukrást jízdní kolo

TEPLICKO - Krádež se lapkovi vůbec nepovedla; Zneužila cizí kartu; Hledáme svědky nehody. 

Chtěl ukrást jízdní kolo

     Z přečinu krádeže ve stadiu pokusu se bude zodpovídat 21letý recidivista, který chtěl ukrást jízdní kolo. V pátek dopoledne vystupoval v Bílině z vlaku, kterým jel načerno z Teplic, přitom vzal z úchytu ve vagonu cizí jízdní kolo v hodnotě patnáct tisíc korun a odcházel s ním po perónu pryč. Všimla si ho ale majitelka bicyklu, která na něj zavolala, lapka se lekl, kolo odhodil a dal se na útěk.

     Při ustanovení totožnosti podezřelého pomohl policistům průvodčí, který dal černému pasažérovi ve vlaku pokutu, takže bílinští kolegové si mohli pro zloděje dojít k němu domů. V minulosti několikrát odsouzený muž se ke krádeži přiznal, na soud bude zatím čekat na svobodě, v případě odsouzení mu hrozí až tříletý trest odnětí svobody.

Zneužila cizí kartu

     Až dvouletý trest odnětí svobody hrozí 38leté ženě, která loni v listopadu našla cizí peněženku. S pomocí platební karty, kterou uvnitř našla, se pak z bankomatu pokusila opakovaně vybrat peníze, přičemž náhodně kombinovala čísla, která zadávala jako PIN. Po třetím neúspěšném pokusu o vybrání peněz bankomat kartu z bezpečnostních důvodů zadržel. Policistům se podařilo ustanovit totožnost ženy, která chtěla z účtu peníze vybrat a v uplynulých dnech ji obvinili z přečinu neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, trestně stíhaná je na svobodě.

Hledáme svědky nehody

     Žádáme občany o pomoc při objasnění okolností dopravní nehody, ke které došlo 7. května 2021 v 9:50 hodin v Teplicích, Masarykova třída u č. p. 164. Neznámý řidič vyjížděl z odstavného pruhu po pravé straně komunikace a narazil levou stranou do pravé části projíždějícího automobilu Škoda. Následně z místa dopravní nehody ujel, aniž by splnil zákonem stanovenou povinnost. Podle poznatků zjištěných na místě měl nehodu způsobit řidič novějšího modelu vozidla Kia Stonic zlaté barvy. Veškeré poznatky k nehodě lze sdělit na Dopravní inspektorát Teplice, ul. Husitská 5, telefon 974 439 260, nebo na bezplatnou linku 158. 

11. května 2021, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pio@pcr.cz

vytisknout  e-mailem