Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Za volant usedli se zákazem řízení

KARLOVARSKO - Jeden z řidičů měl navíc pozitivní test na přítomnost návykových látek. 

Koncem září tohoto roku ve večerních hodinách policejní hlídka z obvodního oddělení Nejdek v Pozorce zastavila a následně kontrolovala třicetiletého řidiče osobního vozidla značky Peugeot. Provedenou lustrací však bylo zjištěno, že muž usedl za volant i přes skutečnost, že má Okresním soudem v Sokolově vysloven platný zákaz řízení všech motorových vozidel, a to do července roku 2022. Posléze byl muž vyzván k podrobení se orientačnímu testu na přítomnost návykových látek. Ten vyšel s pozitivním výsledkem a to na látku amfetamin a metamfetamin. Vzhledem k pozitivnímu výsledku byl vyzván k podrobení se lékařskému vyšetření spojeného s odběrem biologického materiálu, s čímž souhlasil.
 
Začátkem září si měl obdobně počínat také třiadvacetiletý muž, který usedl za volant svého vozidla značky Audi. Po sedmé hodině večerní byl v Otovicích však zastaven hlídkou dopravní policie která zjistila, že má Městským Magistrátem města Karlovy Vary  vysloven zákaz řízení do dubna roku 2021. 
 
Oba dva muži si od policistů převzali záznam o sdělení podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. 
 
V případě prokázání viny hrozí podezřelé dvojici trest odnětí svobody až na dva roky.
 
nprap. Eva Valtová
15. 10. 2020

vytisknout  e-mailem