Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Vydával se za svého bratra

SOKOLOVSKO – Teď mu hrozí až 3 roky vězení. 

Policisté z obvodního oddělení Chodov sdělili 44letému muži ze Sokolovska podezření ze spáchání přečinu Poškození cizí věci, Maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání a přečinu Neoprávněné užívání cizí věci.

Podezřelý muž měl od února do června 2018 v několika případech na Sokolovsku řídit osobní motorové vozidlo značky Mercedes Benz. Při silničních kontrolách nikdy nepředložil doklady potřebné k řízení motorového vozidla a ani doklady, které by prokázali jeho totožnost. Řidič během silničních kontrol byl vždy za přestupkové jednání pokutován. Muž měl policejním hlídkám uvést osobní údaje svého bratra. Svým jednáním uvedl v omyl policisty a způsobil značnou újmu na právech svému bratrovi tím, že mu byly načítány body na kartu řidiče, kdy dosáhl 12-ti bodů.

Svého jednání se podezřelý 44letý muž dopustil i přes to, že byl již dříve uznán vinným pro přečin Maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání a byl mu vysloven zákaz řízení všech motorových vozidel. Svému bratrovi způsobil škodu ve výší přesahující 1200 korun.

V případě prokázání viny hrozí muži trest odnětí svobody až na 3 roky.

nprap. Mgr. Soňa Hergezelová
14. 8. 2018

vytisknout  e-mailem