Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Ujížděl policejní hlídce

KARLOVARSKÝ KRAJ – Během dopravně bezpečnostní akce „Y“.  

Z pátka 25. listopadu na sobotu 26. listopadu proběhla na karlovarských silnicích dopravně bezpečnostní akce „Y“ zaměřená na požití alkoholu a psychotropních látek před a během jízdy řidiči motorových vozidel.

Do akce se zapojilo sedm desítek policistů z pořádkové a dopravní policie, kteří zastavili a zkontrolovali přes 530 vozidel. U 52 řidičů policisté zjistili dopravní přestupky, které se 46 přestupci vyřešili blokovou pokutou a 6 oznámili příslušnému správnímu úřadu k projednání.

Tři řidiči usedli za volant pod vlivem alkoholických nápojů a stejný počet řidičů i pod vlivem návykových látek. U 15 vozidel byl zjištěn nevyhovující technický stav a 9 osob nepoužilo bezpečnostní pásy. I dva chodci se dopustili přestupku. Policisté navíc zjistili jednoho řidiče, který řídil vozidlo bez řidičského oprávnění. Dále 4 řidiči při kontrole nepředložilo řidičský průkaz a 3 řidiči doklad o pojištění odpovědnosti.

Během dopravně bezpečnostní akce dopravní policisté kolem půl třetí ráno v obci Loket v ulici Nádražní zastavovali řádným a předepsaným způsobem osobní vozidlo značky Toyota, které jelo ve směru z ulice Nádražní do ulice Lužní.

Řidič vozidla však nereagoval na pokyn policisty, toho objel a pokračoval dál v jízdě ulicí Lužní do ulice Sportovní. Zde následně na další výzvu k zastavení zastavil při pravém okraji vozovky. Po vystoupení hlídky z vozidla se řidič s vozidlem opět rozjel a začal hlídce ujíždět směrem na Staré Sedlo, kdy opět nereagoval na výzvy k zastavení. Hlídka ihned nastoupila do vozidla a začala ujíždějící vozidlo pronásledovat za použití výstražného a zvukového zařízení. Řidič při ujíždění odbočil na polní cestu a dále na pole, kde prorazil několik ohradníků. Po celou dobu pronásledování neztratila hlídka ujíždějící vozidlo z dohledu a o jeho trase informovala operační středisko. Z důvodu zhoršeného bahnitého terénu nemohla hlídka bohužel nadále v pronásledování pokračovat.

VIDEO

Směrem ze Sokolova na Staré Sedlo byla operačním důstojníkem vyslána sokolovská policejní hlídka. Náhle se na komunikaci ve Starém Sedle objevilo vozidlo před policejní hlídkou, která ho ihned začala pronásledovat. Řidič opět sjel ze silnice a dále pokračoval po poli. Po chvíli však sám zřejmě zjistil, že vzhledem k jízdním podmínkám nemá šanci ujet. Proto zastavil vozidlo a začal z něj utíkat do lesa, kde se chtěl pravděpodobně před policisty schovat. Policisté však muže po pár minutách vypátrali. Následně byl vyzván, aby se podrobil orientační dechové zkoušce na alkohol. Té se však nebyl schopen ve svém stavu podrobit. Z muže byl cítit silně alkohol. Následně byl převezen do nemocnice na vyšetření a odběr krve na alkohol. Poté skončil na PAZS, aby  zde vystřízlivěl. Případem se nadále zabývají policisté.

nprap. Kateřina Krejčí
2. 12. 2016

vytisknout  e-mailem