Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Staň se jedním z nás

KARLOVARSKÝ KRAJ – Studenti si vyzkoušeli přijímací řízení. 

Dne 20. března 2018 proběhl v budově Krajského ředitelství policie Karlovarského kraje workshop „Policistou na zkoušku,“ který byl zorganizován za účelem propagace a náboru nových policistů do řad Krajského ředitelství policie Karlovarského kraje.

Celá akce byla zaměřena na studenty 3. a 4. ročníků středních škol sídlících v Karlovarském kraji a zároveň na studenty Vysoké školy finanční a správní sídlící v Karlových Varech. Personalisté našeho ředitelství navštívili v letošním roce 14 středních škol, ve kterých studentům představovali práci u policie a nabízeli jim možnost pracovního uplatnění.

V rámci workshopu si 52 studentů z Karlovarska a Sokolovska vyzkoušelo část přijímacího řízení k Policii České republiky. Byla pro ně připravena zkrácená verze psychotestů a také testy tělesné zdatnosti. Ty splnilo nakonec 17 studentů, kteří obdrželi osvědčení o úspěšném absolvování. Pokud se rozhodnou do konce roku 2018 zahájit přijímací řízení u policie Karlovarského kraje, budou mít část týkající se tělesné zdatnosti splněnou.

Personalisté nezapomněli potencionálním uchazečům připomenout, že Krajské ředitelství policie Karlovarského kraje nabízí nově nastupujícím policistům náborový příspěvek ve výši 110 tisíc korun. Ten je vyplacen jednorázově po uplynutí 6 měsíční zkušební doby. Zároveň je nutno zmínit, že má policista nárok na 6 týdnů dovolené, příspěvek 13 tisíc korun na dovolenou každé 2 roky, zákonné výsluhové nároky či odchodné a další výhody.

Kromě části přijímacího řízení si studenti také osahali techniku Policie České republiky. K dispozici jim bylo služební vozidlo dopravní policie pro skrytý dohled, motocykl, čtyřkolka, speciální vůz určený pro kriminalistického technika anebo vybavení pořádkové jednotky.

Pro studenty z Chebska se připravuje podobná akce, která proběhne dne 27. března 2018 a také v květnu.

Podmínky přijímacího řízení včetně jeho průběhu naleznete zde.

V případě zájmu o práci u policie Karlovarského kraje se neváhejte obrátit na tel. 974 361 406, 725 389 779 nebo na e-mailovou adresu krpk.nabor@pcr.cz

prap. Bc. Michal Žáček
21. 3. 2018

vytisknout  e-mailem