Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Sníh zkomplikoval dopravu

KARLOVARSKÝ KRAJ – Přes dvě desítky dopravních nehod a uvízlé kamiony. 

V úterý dne 19. ledna 2021 Karlovarský kraj zasypal sníh a dopravní komplikace na sebe nenechaly dlouho čekat. Za tento den bylo na operační středisko nahlášeno přes dvě desítky dopravních nehod a v některých místech silnice zablokovaly kamiony. Při dopravních nehodách naštěstí nedošlo k žádnému těžkému zranění. Nejvíce sněhová nadílka potrápila řidiče po páté hodině odpolední na úseku dálnice D6 na 135 km ve směru ze Sokolova na Karlovy Vary. Zde kamiony zablokovaly všechny tři jízdní pruhy a dálnice byla po dobu několika hodin zcela neprůjezdná. 

Jednou z dopravních nehod, na které se podepsalo nepříznivé počasí, se stala před třetí hodinou odpolední na silnici II/198 ve směru z Toužimi na Kojšovice. Jednatřicetiletá řidička vozidla Peugeot zřejmě nepřizpůsobila rychlost stavu vozovky a na zasněžené silnici dostala smyk. Následně vyjela mimo komunikaci, kde se přetočila přes střechu. Při dopravní nehodě žena utrpěla lehká zranění, se kterými byla následně převezena Zdravotnickou záchrannou službou k lékařskému ošetření do nemocnice. Škoda byla předběžně odhadnuta na částku téměř 40 tisíc korun.

O půl hodiny později havaroval také šestadvacetiletý muž na dálnici D6 ve směru od Březové na Sokolov. Na zasněžené vozovce dostal se svým vozidlem značky Mercedes smyk, který se mu nepodařilo vyrovnat a následně narazil do středových svodidel. Při dopravní nehodě naštěstí nedošlo k žádnému zranění. Škoda byla předběžně odhadnuta na částku kolem 50 tisíc korun.

Další dopravní nehoda byla po třiceti minutách hlášená v ulici Nádražní v Sokolově, kde na zasněžené vozovce dostal smyk i devětatřicetiletý muž. I on zřejmě nepřizpůsobil rychlost stavu a povaze komunikace a v pravotočivé zatáčce uvedl svůj automobil značky Škoda do smyku. Poté přejel do protisměru, kde se střetl s právě protijedoucím vozidlem Volkswagen. Policisté následnou lustrací zjistili, že devětatřicetiletý muž usedl za volant i přes skutečnost, že není držitelem příslušného řidičského oprávnění. Škoda na vozidlech byla předběžně odhadnuta na částku téměř 40 tisíc korun.

Smyk při průjezdu levotočivou zatáčkou dostal také jednačtyřicetiletý řidič vozidla Peugeot v ulici Na Vyhlídce v Karlových Varech. Ten následně narazil do zde zaparkovaného automobilu, které bylo vlivem nárazu odraženo do dalšího zde stojícího vozidla. Při této dopravní nehodě ke zranění nedošlo. Způsobená celková škoda byla předběžně odhadnuta na částku kolem 150 tisíc korun.

Alkohol byl u všech řidičů vyloučen provedenou orientační dechovou zkouškou.

Uvedené dopravní nehody jsou nadále v šetření dopravních policistů.

Vzhledem k přetrvávajícímu nepříznivému počasí, apelujeme na řidiče, aby sledovali aktuální vývoj počasí a přizpůsobili jízdu povětrnostním podmínkám a stavu vozovky, neboť se podmínky na silnici mohou velmi rychle změnit. Zejména je důležité přizpůsobit rychlost stavu komunikace a dodržovat dostatečnou vzdálenost za ostatními vozidly. Je také na místě své vozidlo před jízdou pečlivě připravit. Samozřejmostí by měly být kvalitní zimní pneumatiky, do hor sněhové řetězy, nemrznoucí kapalina do ostřikovačů a další zimní výbava. Dále je nutné před započetím jízdy pečlivě očistit z vozidla sníh a led, aby řidiči neohrožovali sebe ani ostatní účastníky silničního provozu. Sníh má v následujících dnech vystřídat obleva a místy tak mohou komunikace namrzat. Řidiči by v tomto počasí měli být celkově více opatrní, předvídaví a při své cestě nikam nespěchat.

nprap. Eva Valtová
20. 1. 2021

Odkazy do noveho okna

Místo dopravní nehody

Místo dopravní nehody 

Detailní náhled

Místo dopravní nehody

Místo dopravní nehody 

Detailní náhled

Místo dopravní nehody

Místo dopravní nehody 

Detailní náhled

Místo dopravní nehody

Místo dopravní nehody 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem