Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Řídili posilněni alkoholem

KARLOVARSKÝ KRAJ – Nyní jim hrozí roční vězení, peněžitý trest nebo zákaz činnosti. 

Policisté z obvodního oddělení v Mariánských Lázních sdělili podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky jednatřicetiletému muži z Chebska. Ten měl poblíž obce Drmoul v polovině dubna tohoto roku posilněný alkoholem usednout za volant svého automobilu BMW. V odpoledních hodinách byl však zastaven a kontrolován místní hlídkou policie. Řidič se po výzvě podrobil orientační dechové zkoušce na alkohol, která vyšla pozitivně s nejvyšší naměřenou hodnotou 2,14 promile alkoholu.

Podezření ze stejného přečinu si také převzala od policistů z obvodního oddělení Bečov nad Teplou jednapadesátiletá žena z Karlovarska. Ta měla koncem dubna tohoto roku v dopoledních hodinách řídit osobní vozidlo značky Toyota po silnici třetí třídy ve směru jízdy od Olšových Vrat na Kolovou. Během své jízdy byla zastavena a následně kontrolována policejní hlídkou. Při silniční kontrole se žena podrobila orientační dechové zkoušce na přítomnost alkoholu. Ta vyšla s nejvyšší naměřenou hodnotou 1,72 promile alkoholu.

Řidiči se dále dobrovolně podrobili lékařskému vyšetření s následným odběrem biologického materiálu. Na místě jim byl zadržen řidičský průkaz a zakázána další jízda.

V případě prokázání viny jim hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok, peněžitý trest nebo zákaz činnosti.

nprap. Eva Valtová
22. 5. 2020

vytisknout  e-mailem