Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Řídili i přes uložený zákaz

CHEBSKO – Nyní jim hrozí až dvouleté vězení. 

Hned trojici řidičů, kteří usedli za volant osobního automobilu i přes uložený zákaz řízení, řešili v pondělí 28. září letošního roku policisté na Chebsku.

Policisté z obvodního oddělení Cheb – město zastavili kolem 14:30 hodin v Chebu osobní automobil značky Škoda, který řídil jednačtyřicetiletý muž z Českých Budějovic. Při silniční kontrole policisté zjistili, že muž má platný zákaz řízení všech motorových vozidel, a to až do října příštího roku.

Poblíž obce Nebanice měl automobil značky Škoda řídit jednačtyřicetiletý muž z Chebu, kterého ve 21:30 hodin zastavila policejní hlídka z obvodního oddělení Cheb – venkov. Také v tomto případě policisté při silniční kontrole zjistili, že muž má platný zákaz řízení všech motorových vozidel do května příštího roku.

O patnáct minut později zastavili policisté z obvodního oddělení Františkovy Lázně u místní čerpací stanice osobní automobil značky Volkswagen. I jeddnačtyřicetiletý řidič z Aše usedl za volant i přesto, že má platný zákaz řízení všech motorových vozidel, a to do ledna příštího roku.

Z tohoto důvodu policisté zakázali všem třem řidičům další jízdu a převezli je na obvodní oddělení, kde jim sdělili podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. V případě prokázání viny jim hrozí trest odnětí svobody až na dva roky.

mjr. Bc. Kateřina Krejčí 
29. 9. 2020

vytisknout  e-mailem