Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Přisvojil si nalezenou věc

KARLOVARSKO – Platební kartu předal ženě, která se s ní pokusila zaplatit.  

Karlovarští kriminalisté zahájili trestní stíhání 40 letého muže a stejně staré ženy, které obvinili ze spáchání přečinu Neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku spáchaného formou spolupachatelství.

Takového jednání se měli dopustit tím, že obviněný muž v polovině srpna si přisvojil nalezenou věc, a to platební kartu a osobní doklady poškozeného muže. Nalezenou platební kartu měl předat obviněné ženě, která se s ní pokusila zaplatit na benzinové čerpací stanici v Karlových Varech při nákupu cigaret.

40 letý muž byl kriminalisty obviněn dále ze spáchání přečinů krádeže a Maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Uvedeného jednání se měl dopustit i přesto, že byl v posledních třech letech za takový čin odsouzen. Obviněný muž na konci září nenastoupil bez závažného důvodu do výkonu trestu odnětí svobody, který mu byl uložen soudem, a to i přesto, že si výzvu k nastoupení do výkonu trestu odnětí svobody převzal do vlastních rukou. Do věznice byl obviněný muž dodán až v polovině listopadu policejním orgánem. V případě prokázání viny mu tak teď hrozí až tříletý trest odnětí svobody a obviněné ženě trest odnětí svobody až dvouletý pokud se prokáže její vina.

nprap. Zuzana Týřová
20. 12. 2016

vytisknout  e-mailem