Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Porušení povinnosti při správě cizího majetku

KARLOVARSKO – Obviněnému muži hrozí až pětiletý trest. 

Karlovarští kriminalisté z oddělení hospodářské kriminality zahájili trestní stíhání 77letého muže, kterého obvinili ze spáchání přečinu Porušení povinnosti při správě cizího majetku.

V roce 2012 měl jako jednatel společnosti dát pokyn účetní k zaúčtování a následnému proplacení faktur v částce přes 200 tisíc korun v rámci stavby vodovodu a kanalizace. To měl učinit i přesto, že stavbyvedoucím nebyly odsouhlaseny a společnost na stavbě žádné práce neprováděla a vykázané vyfakturované práce prokazatelně provedeny nebyly. Obviněný tedy nejednal s náležitou péčí řádného hospodáře, kdy tímto porušil smluvně převzatou povinnost opatrovat nebo spravovat cizí majetek, čímž způsobil společnosti škodu.

V roce 2017 jako jednatel a většinový společník společnosti měl uzavřít kupní smlouvu s jinou společností na prodej provozního areálu společnosti, který prodal bez souhlasu valné hromady za částku 5 milionů korun. Dle vypracovaného znaleckého posudku byla však hodnota areálu o 600 tisíc korun vyšší, čímž společnosti způsobil škodu 600 tisíc korun.

Za uvedené jednání mu tak v případě prokázání viny hrozí trest odnětí svobody na šest měsíců až pět let za způsobenou značnou škodu.

nprap. Bc. Zuzana Týřová
11. 12. 2018

vytisknout  e-mailem