Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Policisté zachraňovali život 13 leté dívce

CHEBSKO – Krajský ředitel policisty ocenil. 

Dne 23. října 2017 si oba policisty pozval na osobní schůzku Krajský ředitel policie Karlovarského kraje pan plk. Mgr. Petr Macháček. Oběma policistům poděkoval za jejich zákrok při záchraně zraněné dívky v Mariánských Lázních. Policistům při gratulaci a předání osobní odměny sdělil, „Jsem velmi rád, že v řadách karlovarské policie jsou takoví profesionálové, jako jste vy, kteří si dokážou poradit i v takto emočně vypjaté situaci, jakou bylo bezodkladné poskytnutí 1. pomoci zraněné dívce“.

prap. Bc. Daniel Dvořák
25. 10. 2017

Dne 15. října 2017 kolem 11:30 hodin přijali policisté na lince 158 oznámení o nehodě nezletilé dívky ve věku 13 let, která přepadla přes jízdní kolo v místě přechodu pro chodce v Mariánských Lázních a vážně se zranila.   

Policisté pprap. Jakub Mareš a nstržm. Vojtěch Procházka z Obvodního oddělení Mariánské Lázně okamžitě vyjeli na místo.  Po příjezdu viděli, ležící dívku a ženu, která jí rukama stlačovala silně krvácející ránu na noze. Policisté okamžitě zajistili bezpečnost na komunikaci a začali poskytovat první pomoc. Po celou dobu komunikovali s dívkou a snažili se ji uklidňovat. Policisté tlakovým obvazem tlačili místo masivního krvácení, aby zamezili velké krevní ztrátě. Po příjezdu Zdravotnické záchranné služby na místo, policisté pokračovali v asistenci. Na místo pádu dívky z kola se dostavili i její rodiče.
Po rozhodnutí, že dívka s vážným zraněním v oblasti třísla, bude letecky transportována do Fakultní nemocnice v Plzni, provedli policisté asistenci převozu na místo přistání vrtulníku. Po celou dobu převozu policista stlačoval ránu na dívčině noze.
 
Včerejšího dne přijeli na Obvodní oddělení policie v Mariánských Lázních rodiče zraněné dívky a setkali se s policisty, kteří jim zachraňovali dceru. Rodiče zraněné dívky osobně poděkovali policistům a jejich nadřízeným za záchranu jejich dcery. Dívka prodělala v nemocnici několika hodinovou operaci a v současné době je mimo ohrožení života.

prap. Bc. Daniel Dvořák
17. 10. 2017

Odkazy do noveho okna

setkání

setkání 

Detailní náhled

setkání

setkání 

Detailní náhled

setkání

setkání 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem