Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Policejní akce Úklid

KARLOVY VARY – Dívka nadýchala 2,54 promile alkoholu 

Dvě desítky policistů z obvodních oddělení Pernink, Nejdek a Nová Role se během noční akce nazvané Úklid zaměřily na problémová místa ve městech. Policisté se při akci Úklid tradičně soustředili hlavně na restaurace a na to, zda obsluha restaurací neporušuje zákon tím, že nalévají alkohol mladistvým. V případě, že policisté zde naleznou osobu mladší 18let v podnapilém stavu zjišťují jejich totožnost a toho, kdo jim alkohol prodal. Při kontrole s policisty chodila i úřednice z odboru sociálně-právní ochrany dětí MM Karlovy Vary.
 
Policisté během akce zkontrolovali 13 podniků a několik desítek osob. V obci Nová Role byla kontrolována 16letá dívka. Při dechové zkoušce dívka nadýchala 2,54 promile alkoholu. Policisté podnapilou dívku převezli na policejní služebnu a vyrozuměli matku, která si odmítla pro dceru přijít. Dívku si převzala pracovnice z odboru sociálně-právní ochrany dětí MM Karlovy Vary.
 
Policisté v té samé restauraci nalezli další podnapilou dívku, která nadýchala 0,8 promile alkoholu, tato byla předána rodičům. Obsluze restaurace policisté uložili blokové pokuty za porušení zákazu prodeje a podávání alkoholického nápoje osobám mladším 18let. Při akci policisté také předvedli německého řidiče, který řídil osobní vozidlo bez dokladů.
 
Jaké hrozí sankce?
Provozovatel, který poruší zákaz prodeje a podávání alkoholického nápoje stanovený zákonem nebo vyhláškou obce nebo jinou povinnost stanovenou zákonem, se dopouští správního deliktu.
 
Provozovateli
fyzické osobě může být uložena sankce ve formě pokuty do 50 tisíc korun nebo zákazu činnosti až na dobu 2 let.
právnické osobě lze uložit pokutu do 500 tisíc korun nebo zákaz činnosti až na dobu 2 let.
 
Obsluha
pokud je úmyslné podání alkoholu nezletilé osobě prokázáno číšníkovi, hrozí mu pokuta do výše pěti tisíc korun a zákaz činnosti na jeden rok.
 
por. Ing. Bc. Pavel Valenta
26.3.2011
Odkazy do noveho okna

Policisté v akci

Policisté v akci 

Detailní náhled

Policisté v akci

Policisté v akci 

Detailní náhled

Policisté v akci

Policisté v akci 

Detailní náhled

Policisté v akci

Policisté v akci 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem