Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Pátrací akce se šťastným koncem

KARLOVARSKO – Senioři zřejmě podcenili své síly. 

Dne 22. září 2019 kolem půl osmé večer volala na tísňovou linku 158  jednašedesátiletá žena, která operačnímu důstojníkovi sdělila, že se spolu se svým o rok mladším druhem ztratili při procházce v obci Dubina v okolí Skalky Skřítků a že už nejsou schopni dále pokračovat v chůzi. Operační důstojník proto ihned přijal veškerá opatření a zahájil po dvojici pátrání. Do pátrací akce bylo zapojeno několik policejních hlídek a hasiči, kteří začali společně propátrávat okolí. Na místo také vyjela Zdravotnická záchranná služba. 

Policistům z obvodního oddělení z Ostrova se po chvíli podařilo nalézt oznamovatelku, která byla podchlazená a vystrašená. Policisté ji poskytli první pomoc, zabalili jí do termofolie a zjistili od ní, kde se má přibližně nacházet její druh.

Vzhledem k tomu, že byla žena velmi rozrušená a  nacházela se v místě velkého srázu, rozhodla se hlídka rozdělit. Jeden z policistů zůstal se seniorkou na místě a druhý se vydal hledat muže. Toho po krátkém okamžiku nalezl ležícího ve srázu, kam spadl, když se vydal hledat pomoc.

Policisté společně s hasiči muže i ženu přesunuli z těžkého terénu a ostrého srázu do bezpečí a následně předali do rukou Zdravotnické záchranné služby.
 
prap. Eva Valtová
mjr. Bc. Kateřina Krejčí
23. 9. 2019

vytisknout  e-mailem